Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brokolicová polévka se smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 70
Do 15 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 469 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 64 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu rychlá brokolicová polévka se smetanou, která však nic neztrácí na výborné chuti. Navíc recept je skutečně snadný a za patnáct minut máte hotovo. Ozdobte polévku uzeným lososem a smetanou a podávejte jako součást obědového menu nebo jako lehkou, zato sytou večeři.

Suroviny

vývar zeleninový 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V litru zeleninového vývaru uvařte 400 g brokolice. Rozmixujte, přidejte sůl a pepř.

2

Na talířích ozdobte hotovou brokolicovou polévku lžící smetany ke šlehání a uzeným lososem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...