Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brokolicová polévka s nivou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 71
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1162 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 85 g
Tuky 60 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytě pikantní polévka, jakou uvaříte za dvacet minut a dá se i zamrazit. Lepší než kupovaná!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný
jarní cibulka 3 ks
najemno
tymián 1 PL
sušený
mražená
vývar zeleninový 650 ml
z kostky, nejlépe bio
na kousky
bez semínek, nasekaná (nemusí být)
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Postup

1

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej, vhoďte česnek a asi minutu opékejte, až olej získá česnekovou příchuť.

2

Přisypte cibulku a smažte do změknutí.

3

Přidejte tymián, brokolici a asi minutu opékejte. Přilijte vývar, vsypte nivu, přiveďte k varu, zakryjte a pět minut vařte na mírném plameni.

4

Rozmixujte dohladka, ohřejte, dochuťte pepřem, případně solí. Ozdobte chilli papričkou a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

04.02.2019 21:21

Méně tymiánu je rozhodně lepší

05.02.2019 09:33

Dobrý den, množství koření vždy záleží na chuťových preferencích každého kuchaře. Pokud se Vám zdál tymián v receptu příliš výrazný, samozřejmě ho můžete dát méně, případně úplně vynechat. :-)

06.03.2009 15:34
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín