0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brokolicová polévka s nivou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 48
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1162 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 85 g
Tuky 60 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytě pikantní polévka, jakou uvaříte za dvacet minut a dá se i zamrazit. Lepší než kupovaná!

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný
jarní cibulka 3 ks
najemno
tymián 1 PL
sušený
mražená
vývar zeleninový 650 ml
z kostky, nejlépe bio
na kousky
chilli paprička ½ ks
bez semínek, nasekaná (nemusí být)
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Postup

1

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej, vhoďte česnek a asi minutu opékejte, až olej získá česnekovou příchuť.

2

Přisypte cibulku a smažte do změknutí.

3

Přidejte tymián, brokolici a asi minutu opékejte. Přilijte vývar, vsypte nivu, přiveďte k varu, zakryjte a pět minut vařte na mírném plameni.

4

Rozmixujte dohladka, ohřejte, dochuťte pepřem, případně solí. Ozdobte chilli papričkou a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Antonín Provazník

Méně tymiánu je rozhodně lepší

Lucie Velek

Dobrý den, množství koření vždy záleží na chuťových preferencích každého kuchaře. Pokud se Vám zdál tymián v receptu příliš výrazný, samozřejmě ho můžete dát méně, případně úplně vynechat. :-)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč