Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brokolicová polévka s nivou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 71
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1162 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 85 g
Tuky 60 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytě pikantní polévka, jakou uvaříte za dvacet minut a dá se i zamrazit. Lepší než kupovaná!

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný
jarní cibulka 3 ks
najemno
tymián 1 PL
sušený
mražená
vývar zeleninový 650 ml
z kostky, nejlépe bio
na kousky
bez semínek, nasekaná (nemusí být)
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Postup

1

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej, vhoďte česnek a asi minutu opékejte, až olej získá česnekovou příchuť.

2

Přisypte cibulku a smažte do změknutí.

3

Přidejte tymián, brokolici a asi minutu opékejte. Přilijte vývar, vsypte nivu, přiveďte k varu, zakryjte a pět minut vařte na mírném plameni.

4

Rozmixujte dohladka, ohřejte, dochuťte pepřem, případně solí. Ozdobte chilli papričkou a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

04.02.2019 21:21

Méně tymiánu je rozhodně lepší

05.02.2019 09:33

Dobrý den, množství koření vždy záleží na chuťových preferencích každého kuchaře. Pokud se Vám zdál tymián v receptu příliš výrazný, samozřejmě ho můžete dát méně, případně úplně vynechat. :-)

06.03.2009 15:34
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...