Brokolicová polévka s nivou

Brokolicová polévka s nivou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (43)
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1285 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 109 g
Tuky 60 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sytě pikantní polévka, jakou uvaříte za dvacet minut a dá se i zamrazit. Lepší než kupovaná!

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 1
nasekaný
jarní cibulka 3 ks
najemno
tymián 1 PL
sušený
brokolice 500 g
mražená
vývar zeleninový 650 ml
z kostky, nejlépe bio
sýr s modrou plísní 100 g
na kousky
chilli paprička 0.5 ks
bez semínek, nasekaná (nemusí být)
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej, vhoďte česnek a asi minutu opékejte, až olej získá česnekovou příchuť.

Přisypte cibulku a smažte do změknutí.

Přidejte tymián, brokolici a asi minutu opékejte. Přilijte vývar, vsypte nivu, přiveďte k varu, zakryjte a pět minut vařte na mírném plameni. Rozmixujte dohladka, ohřejte, dochuťte pepřem, případně solí. Ozdobte chilli papričkou a podávejte.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit