Tento moučník je sice z kategorie old school, ale má spoustu příznivců jak v naší redakci, tak i mezi čtenáři. Recept na zvláště vyladěnou verzi nám poslala Lenka Zlochová.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 175°C. Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny, nakonec zašlehejte jeden po druhém žloutky. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Do žloutkové směsi zašlehejte kakao, ořechy a mouku prosátou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmíchejte připravený sníh. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečte zhruba 15–20 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte zcela vychladnout. Potom těsto potřete džemem.
2 Smíchejte přísady na první náplň a odložte.
3Na druhou náplň uvařte z pudinkového prášku, mléka a moučkového cukru hustý pudink. Vypněte a nechte vychladnout. Pak do krému zašlehejte máslo.
4 Na těsto potřené rybízovým džemem rozetřete první náplň, potom druhou náplň a dejte vychladit.
5 Nad horkou vodní lázní nechte rozpustit čokoládu s máslem na polevu. Polevou pak přelijte těsto s náplněmi. Dejte do chladničky na 2 až 3 hodiny ztuhnout (nejlíp chutná den rozleželý). Podávejte nakrájené na kostičky.
NĚCO NAVÍC
Připravujete-li moučník pro děti, rum v náplni doporučujeme nahradit směsí meruňkového džemu a citronové šťávy. Než se dáte do krájení řezů, připravte si hrnek s horkou vodou a do něj dejte nahřát několik nožů. S nahřátými noži vám půjde krájení líp.
Komentáře
Dagmar Swigoňová
15.05.2020 09:12
Mám lepší !
Mám lepší !