0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarožník
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 152
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5362 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 673 g
Tuky 230 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Já i brácha máme odmalička rádi tvaroh – na ovocných knedlících, v buchtách... a nikdy ho není dost. Jen v tomhle tvarožníku,“ říká o maminčině tvarožníku redaktorka Darina Sieglová, 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
krupicový cukr 150 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
máslo 150 g
voda
ledová, podle potřeby
Na náplň
tvaroh měkký 500 g
ve vaničce
mléko 250 ml
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový, v prášku
krupicový cukr 200 g
olej 100 ml
lze nahradit rozpuštěným máslem
citronová kůra 2 ČL
nastrouhaná
rozinky 2 hrsti
propláchnuté horkou vodou

Postup

1

Z mouky, cukru, kypřicího prášku a másla vypracujte těsto. Pokud se vám těsto nechce spojit, přidávejte po lžících ledovou vodu a vždy propracujte.

2

Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte vychladit.

3

Mezitím si připravte náplň. Tvaroh prošlehejte s mlékem, přidejte pudink, cukr a olej nebo rozehřáté máslo. Vmíchejte citronovou kůru a rozinky.

4

Těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu, na těsto dejte pečicí papír, vsypte fazole na pečení a dejte předpéct do trouby vyhřáté na 200°C do bleda.

5

Odstraňte papír s fazolemi, vlijte náplň, stáhněte teplotu na 175°C a pečte dozlatova zhruba hodinu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Komentáře

Axela H

Koláč je vynikající. Těsto se spojilo, jen se pak trhalo ale to nevadí. Spíš by bylo fajn upřesnit velikost formy, koláčová nestačí, zbylo těsto a náplně dokonce podstatně víc. Dle mého je na místě dortová forma a vysoké okraje, jako u německého tvaroh.koláče.

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Holatová,
máte určitě pravdu! Dříve se velikost formy v receptech všeobecně příliš neřešila, dnes se ovšem snažíme dbát na to, aby byla vždy uvedena. Funkčnost receptu na ní totiž opravdu dost závisí. I mezi koláčovými formami jsou značné rozdíly v průměru a hloubce. Soudě podle židle, na které je koláč vyfocen, se jednalo o opravdu velkou formu (odhadem o průměru 30 cm). Samozřejmě použít dortovou formu a vytáhnout těsto více do výšky je také skvělým řešením. Vidíme, že si hravě poradíte :-)!

S pozdravem, redakce Apetitu

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč