Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Treska na smetaně

Treska na smetaně

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 385 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 7 g
Tuky 10 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za čtvrt hodiny máte hotovo. Jen čtyři ingredience a dost.

Suroviny

treska 4 ks
cca 180 g, bez kůže
petrželka 1 hrst
nasekaná
zakysaná smetana 4 PL
křenová pasta 1 PL
citron
skrojky na pokapání
sůl
pepř

1Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete. Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí.

2Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň čtyři až pět minut, dokud ryba nezbělá.

3Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte dvě až tři minuty stát. Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem. Ideální přílohou jsou vařené brambory.

Kouzelná přísada:
Treska má vysokou nutriční hodnotu a díky svému pevnému světlému masu, které se při přípravě rozdělí na jemné plátky, je jednou z nejchutnějších mořských ryb. Filé z aljašské tresky Findus, 450 g kolem 60 Kč, prodává široká síť supermarketů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Treska na smetaně nemá chybu.Protože ráda zkouším nové recepty zkusila jsem tento trošku obměnit. Nepekla sem tresku v mikrovlné troubě ale v elektrické a před koncem pečení jsem rybu posypala špetkou čerstvých nasekaných bylinek.

Anonym

Recept se nachází v č. 7/04, str.10

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit