Treska pečená v bylinkách

Treska pečená v bylinkách

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 228 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 5 g
Tuky 7 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smícháte a zapečete – za deset minut jíte vy i celá rodiny!

Suroviny

treska 2 ks
nebo jiná bílá ryba
jogurt bílý 4 PL
rajčatová pasta 2 PL
s kapkou olivového oleje a stroužkem česneku se solí
petrželka 1 PL
čerstvá
sůl
pepř

1Nažhavte gril a mezitím vložte rybu do mělčí zapékací misky. Promíchejte jogurt s pastou a sekanými bylinkami, dochuťte. Přelijte přes filátka.

2Bez obracení grilujte čtyři až pět minut, aby se ryba propekla. Podávejte s tousty nebo topinkami s česnekem a salátem.

Tip
Rybu můžete také zapéct v troubě, jen to trvá o trochu déle – správně propečená ryba se snadno dělí na ,vločky‘.

Komentáře

Anonym

Tento recept mě zachránil, protože nebylo nic k večeři, tak jsem vytáhla z mražáku pangase a dala se do díla. :) místo rajčatové pasty jsem použila zbytek rajčatového protlaku, přidala jsem lísteček libečku, malinko kopru, trošku petrželky a hodně pažitky. Na česnek jsem úplně zapomněla. :) Jako přílohu jsme si dali rýži a náramně jsme si pochutnali...

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit