Treska pečená v bylinkách

Treska pečená v bylinkách

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 64 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 3 g
Tuky 5 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Smícháte a zapečete – za deset minut jíte!

Suroviny

2 ks
filátko z tresky lze nahradit jinou bělomasou rybou, bez kůže, každé o váze asi 175 g
4 PL
bílý jogurt
rajčatová pasta 2 PL
kvalitní, smíchané s kapkou olivového oleje a stroužkem česneku se solí
petrželka 1 PL
čerstvá, sekaná, lze nahradit koprem
sůl
pepř
1. Nažhavte gril a mezitím vložte rybu do mělčí zapékací misky. Promíchejte jogurt s pastou a sekanými bylinkami, dochuťte. Přelijte přes filátka. Bez obracení grilujte čtyři až pět minut, aby se ryba propekla.

Podávejte s tousty nebo topinkami s česnekem a salátem.

Tip

Rybu můžete také zapéct v troubě, jen to trvá o trochu déle – správně propečená ryba se snadno dělí na ,vločky‘.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit