Treska na smetaně

Treska na smetaně

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 385 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 7 g
Tuky 10 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za čtvrt hodiny máte hotovo. Jen čtyři ingredience a dost.

Související recepty

Suroviny

treska 4 ks
cca 180 g, bez kůže
petrželka 1 hrst
nasekaná
zakysaná smetana 4 PL
křenová pasta 1 PL
citron
skrojky na pokapání
sůl
pepř

1Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete. Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí.

2Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň čtyři až pět minut, dokud ryba nezbělá.

3Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte dvě až tři minuty stát. Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem. Ideální přílohou jsou vařené brambory.

Kouzelná přísada:
Treska má vysokou nutriční hodnotu a díky svému pevnému světlému masu, které se při přípravě rozdělí na jemné plátky, je jednou z nejchutnějších mořských ryb. Filé z aljašské tresky Findus, 450 g kolem 60 Kč, prodává široká síť supermarketů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Treska na smetaně nemá chybu.Protože ráda zkouším nové recepty zkusila jsem tento trošku obměnit. Nepekla sem tresku v mikrovlné troubě ale v elektrické a před koncem pečení jsem rybu posypala špetkou čerstvých nasekaných bylinek.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit