0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Treska na smetaně

Treska na smetaně

3.4 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 385 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 7 g
Tuky 10 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za čtvrt hodiny máte hotovo. Jen čtyři ingredience a dost.

Suroviny

treska 4 ks
cca 180 g, bez kůže
petrželka 1 hrst
nasekaná
zakysaná smetana 4 PL
křenová pasta 1 PL
citron
skrojky na pokapání
sůl
pepř

Postup

1

Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete.

2

Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí.

3

Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň čtyři až pět minut, dokud ryba nezbělá.

4

Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte dvě až tři minuty stát.

5

Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem.

Ideální přílohou jsou vařené brambory.

Kouzelná přísada:
Treska má vysokou nutriční hodnotu a díky svému pevnému světlému masu, které se při přípravě rozdělí na jemné plátky, je jednou z nejchutnějších mořských ryb. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Treska na smetaně nemá chybu.Protože ráda zkouším nové recepty zkusila jsem tento trošku obměnit. Nepekla sem tresku v mikrovlné troubě ale v elektrické a před koncem pečení jsem rybu posypala špetkou čerstvých nasekaných bylinek.

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit