Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska na smetaně

Treska na smetaně

3.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 385 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 7 g
Tuky 10 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za čtvrt hodiny máte hotovo. Jen čtyři ingredience a dost.

Suroviny

treska 4 ks
cca 180 g, bez kůže
petrželka 1 hrst
nasekaná
skrojky na pokapání
sůl
pepř

Postup

1

Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete.

2

Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí.

3

Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň čtyři až pět minut, dokud ryba nezbělá.

4

Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte dvě až tři minuty stát.

5

Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem.

Ideální přílohou jsou vařené brambory.

Kouzelná přísada:
Treska má vysokou nutriční hodnotu a díky svému pevnému světlému masu, které se při přípravě rozdělí na jemné plátky, je jednou z nejchutnějších mořských ryb. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 14:50
Recept se nachází v č. 7/04, str.10
04.08.2007 16:42
Treska na smetaně nemá chybu.Protože ráda zkouším nové recepty zkusila jsem tento trošku obměnit. Nepekla sem tresku v mikrovlné troubě ale v elektrické a před koncem pečení jsem rybu posypala špetkou čerstvých nasekaných bylinek.

Apetit magazín