Za čtvrt hodiny máte hotovo. Jen čtyři ingredience a dost.
Suroviny
Postup
Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete.
Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí.
Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň čtyři až pět minut, dokud ryba nezbělá.
Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte dvě až tři minuty stát.
Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem.
Ideální přílohou jsou vařené brambory.
Kouzelná přísada:
Treska má vysokou nutriční hodnotu a díky svému pevnému světlému masu, které se při přípravě rozdělí na jemné plátky, je jednou z nejchutnějších mořských ryb.
Komentáře