Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s křenovou pastou

Křenová pasta je silně aromatická a kořeněná omáčka vyrobená z křenu – kořene rostliny křenu (Armoracia rusticana). Tato pasta je známá svou intenzivní ostrou chutí a výrazným aroma. Křenová pasta se připravuje z jemně nastrouhaného křenu, octa nebo citronové šťávy a dalších druhů koření.  

...


Výsledkem je hustá pasta s výrazně ostrou chutí, která má mnoho využití v kuchyni. Křenová pasta je oblíbenou přílohou k různým masovým pochoutkám, jako jsou grilovaná žebra, koleno, nebo ovar. Je také skvělým doplňkem k sendvičům a obloženým chlebům, nebo ji lze využít při přípravě omáček, marinád a dresinků. 

Historicky byl křen využíván zejména pro své léčebné vlastnosti, včetně stimulace trávení a podpory imunitního systému. Křenová pasta získává svou ostrou chuť díky enzymům, které se uvolňují při strouhání křenu. 


Celý popis

Související články

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...