Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s křenovou pastou

Křenová pasta je silně aromatická a kořeněná omáčka vyrobená z křenu – kořene rostliny křenu (Armoracia rusticana). Tato pasta je známá svou intenzivní ostrou chutí a výrazným aroma. Křenová pasta se připravuje z jemně nastrouhaného křenu, octa nebo citronové šťávy a dalších druhů koření.  

...


Výsledkem je hustá pasta s výrazně ostrou chutí, která má mnoho využití v kuchyni. Křenová pasta je oblíbenou přílohou k různým masovým pochoutkám, jako jsou grilovaná žebra, koleno, nebo ovar. Je také skvělým doplňkem k sendvičům a obloženým chlebům, nebo ji lze využít při přípravě omáček, marinád a dresinků. 

Historicky byl křen využíván zejména pro své léčebné vlastnosti, včetně stimulace trávení a podpory imunitního systému. Křenová pasta získává svou ostrou chuť díky enzymům, které se uvolňují při strouhání křenu. 


Celý popis