Vánoční jídlo horalů se v naší rodině peče několikrát ročně. Dopřejte si ho s námi!
Postup
Sušené houby přes noc namočte do rendlíku s vodou. Kdybyste na to zapomněli, nic dramatického se neděje – jen je těsně před přípravou vhoďte do kastrůlku s vodou a pár minut povařte. Pokud máte čerstvé houby, pečlivě je očistěte, nakrájejte na kostičky a chvíli poduste.
Rohlíky pokrájejte na kolečka a zalijte mlékem.
Jakmile je z rohlíků kaše, spolu s houbami, krupicí, prolisovaným česnekem, vejci, cibulí, kořením a solí je vařečkou promíchejte v misce.
Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 ˚C.
V pekáči nebo zapékací misce rozpalte tuk (horalové používali sádlo), nalijte na něj houbovou směs a pečte asi dvacet minut.
Před podáváním nakrájejte houbovec na kostky; dobře chutná teplý i studený. Příště můžete zkusit vynikající obměnu, která vznikne, když do jídla přidáte uzené maso, nakrájené na kostky.
Komentáře
06.05.2006 13:07
Krkonošský houbovec
05.08.2006 20:37
mnamka
03.09.2007 14:37
Apetit 9/05
28.09.2007 14:48
Houbovec
02.01.2022 16:40
Xxd