Šneci na houbovém kubovi

Šneci na houbovém kubovi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1105 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 124 g
Tuky 48 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hlavně v Praze bývali šneci tradičním štědrovečerním obědem. V téhle verzi se městský zvyk doplňuje s lidovou tradicí – nefalšovaným jihočeským kubou!

Suroviny

houby 2 hrsti
sušené
kroupy 300 g
sádlo 3 PL
a trochu na vymazání pekáče
cibule 1 ks
kmín 1 PL
česnek 3 stroužky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
8 ks
šneci prodává například Makro
citron 4 plátky
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Houby přibližně deset minut povařte ve vodě. Mezitím do hrnce nasypejte kroupy s kmínem a v dostatečném množství vody je povařte doměkka. Rozpusťte sádlo a osmažte na něm cibuli pokrájenou nadrobno. Česnek utřete se solí a pepřem a smíchejte ho s osmaženou cibulí. Směs pak vmíchejte do krup. Na závěr přidejte uvařené houby.

2. Základ na kubu vložte v přibližně třícentimetrové vrstvě do vymaštěného pekáčku a pečte v předehřáté troubě deset minut.

3. Na předpečeného kubu poskládejte šneky. Zapékejte ještě deset minut. Podávejte zakápnuté citronem, případně s čerstvým pečivem. 

Komentáře

Obchod Apetit