Hlavně v Praze bývali šneci tradičním štědrovečerním obědem. V téhle verzi se městský zvyk doplňuje s lidovou tradicí – nefalšovaným jihočeským kubou!
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Houby přibližně deset minut povařte ve vodě. Mezitím do hrnce nasypejte kroupy s kmínem a v dostatečném množství vody je povařte doměkka. Rozpusťte sádlo a osmažte na něm cibuli pokrájenou nadrobno. Česnek utřete se solí a pepřem a smíchejte ho s osmaženou cibulí. Směs pak vmíchejte do krup. Na závěr přidejte uvařené houby.
Základ na kubu vložte v přibližně třícentimetrové vrstvě do vymaštěného pekáčku a pečte v předehřáté troubě deset minut.
Na předpečeného kubu poskládejte šneky. Zapékejte ještě deset minut. Podávejte zakápnuté citronem, případně s čerstvým pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu inspirované 19. stoletím: více než 30 jídel à la Rettigová(18 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Menu inspirované první republikou: Uvařte si retro oběd(18 receptů )
Komentáře