Hlavně v Praze bývali šneci tradičním štědrovečerním obědem. V téhle verzi se městský zvyk doplňuje s lidovou tradicí – nefalšovaným jihočeským kubou!
1 Předehřejte troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Houby přibližně deset minut povařte ve vodě. Mezitím do hrnce nasypejte kroupy s kmínem a v dostatečném množství vody je povařte doměkka. Rozpusťte sádlo a osmažte na něm cibuli pokrájenou nadrobno. Česnek utřete se solí a pepřem a smíchejte ho s osmaženou cibulí. Směs pak vmíchejte do krup. Na závěr přidejte uvařené houby.
2 Základ na kubu vložte v přibližně třícentimetrové vrstvě do vymaštěného pekáčku a pečte v předehřáté troubě deset minut.
3 Na předpečeného kubu poskládejte šneky. Zapékejte ještě deset minut. Podávejte zakápnuté citronem, případně s čerstvým pečivem.
Komentáře
03.09.2007 21:02
Apetit 12/05