Šneci na houbovém kubovi

Šneci na houbovém kubovi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šneci na houbovém kubovi

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1936 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 155 g
Tuky 57 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hlavně v Praze bývali šneci tradičním štědrovečerním obědem. V téhle verzi se městský zvyk doplňuje s lidovou tradicí – nefalšovaným jihočeským kubou!

Suroviny

sušené houby 2 hrsti
kroupy 300 g
sádlo 3 PL
+ trochu na vymazání pekáče
cibule 1 ks
kmín 1 PL
česnek 3 stroužky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
šneci 8 ks
prodává například Makro
citron 4 plátky
na pokapání

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Houby přibližně deset minut povařte ve vodě. Mezitím do hrnce nasypejte kroupy s kmínem a v dostatečném množství vody je povařte doměkka. Rozpusťte sádlo a osmažte na něm cibuli pokrájenou nadrobno. Česnek utřete se solí a pepřem a smíchejte ho s osmaženou cibulí. Směs pak vmíchejte do krup. Na závěr přidejte uvařené houby.

2 Základ na kubu vložte v přibližně třícentimetrové vrstvě do vymaštěného pekáčku a pečte v předehřáté troubě deset minut.

3 Na předpečeného kubu poskládejte šneky. Zapékejte ještě deset minut. Podávejte zakápnuté citronem, případně s čerstvým pečivem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Obchod Apetit