0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbové ranečky

Houbové ranečky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2158 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 172 g
Tuky 128 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ranečkům sluší provázek z krátce předvařeného pórku. Pokud se na podobné experimenty necítíte, stačí, když pevně spojíte okraje těsta.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
žloutek 2 ks
olej 1,5 PL
sůl
Na náplň
200 g
hlíva ustřičná
jarní cibulka 4 ks
olej 3 PL
1 ks
vltavín (sýr se dvěma druhy plísně), na jemno
sůl
pepř
kmín
pórek
předvařené proužky na svázaní (nemusí být)
K podávání
opečená

Postup

1

Prvních pět ingrediencí smíchejte s pěti lžícemi vody v hladké těsto. Hněťte ho aspoň deset minut nebo ho zpracujte v robotu. Pak ho zabalte do potravinářské fólie a nechte čtvrt hodiny odpočívat.

2

Mezitím jemně nasekejte houby i cibulku a osmahněte je na oleji. Přidejte sůl i koření a nechte zchladnout. Na závěr přisypte sýr.

3

Odpočinuté těsto rozválejte na co nejtenčí plát a nakrájejte na čtverce velikosti přibližně 8 × 8 cm. Na každý dejte náplň a pomocí pórku svažte do ranečků; okraje těsta můžete i jen pevně přitisknout k sobě. Asi deset minut vařte v osolené vodě.

4

Podávejte s opečenou slaninou a posypané parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč