Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Houbové ranečky

Houbové ranečky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2158 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 172 g
Tuky 128 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ranečkům sluší provázek z krátce předvařeného pórku. Pokud se na podobné experimenty necítíte, stačí, když pevně spojíte okraje těsta.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
žloutek 2 ks
bílek 1 ks
olej 1.5 PL
sůl
Na náplň
200 g
hlíva ustřičná
jarní cibulka 4 ks
olej 3 PL
1 ks
vltavín (sýr se dvěma druhy plísně), na jemno
sůl
pepř
kmín
pórek
předvařené proužky na svázaní (nemusí být)
K podávání
slanina
opečená
parmazán
1.  Prvních pět ingrediencí smíchejte s pěti lžícemi vody v hladké těsto. Hněťte ho aspoň deset minut nebo ho zpracujte v robotu. Pak ho zabalte do potravinářské fólie a nechte čtvrt hodiny odpočívat.

2.  Mezitím jemně nasekejte houby i cibulku a osmahněte je na oleji. Přidejte sůl i koření a nechte zchladnout. Na závěr přisypte sýr.

3.  Odpočinuté těsto rozválejte na co nejtenčí plát a nakrájejte na čtverce velikosti přibližně 8 × 8 cm. Na každý dejte náplň a pomocí pórku svažte do ranečků; okraje těsta můžete i jen pevně přitisknout k sobě. Asi deset minut vařte v osolené vodě.

4.  Podávejte s opečenou slaninou a posypané parmazánem.

Komentáře

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit