0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbové ranečky

Houbové ranečky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2158 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 172 g
Tuky 128 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ranečkům sluší provázek z krátce předvařeného pórku. Pokud se na podobné experimenty necítíte, stačí, když pevně spojíte okraje těsta.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
žloutek 2 ks
bílek 1 ks
olej 1.5 PL
sůl
Na náplň
200 g
hlíva ustřičná
jarní cibulka 4 ks
olej 3 PL
1 ks
vltavín (sýr se dvěma druhy plísně), na jemno
sůl
pepř
kmín
pórek
předvařené proužky na svázaní (nemusí být)
K podávání
slanina
opečená
parmazán

Postup

1

Prvních pět ingrediencí smíchejte s pěti lžícemi vody v hladké těsto. Hněťte ho aspoň deset minut nebo ho zpracujte v robotu. Pak ho zabalte do potravinářské fólie a nechte čtvrt hodiny odpočívat.

2

Mezitím jemně nasekejte houby i cibulku a osmahněte je na oleji. Přidejte sůl i koření a nechte zchladnout. Na závěr přisypte sýr.

3

Odpočinuté těsto rozválejte na co nejtenčí plát a nakrájejte na čtverce velikosti přibližně 8 × 8 cm. Na každý dejte náplň a pomocí pórku svažte do ranečků; okraje těsta můžete i jen pevně přitisknout k sobě. Asi deset minut vařte v osolené vodě.

4

Podávejte s opečenou slaninou a posypané parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit