Pizza z pita chleba

Pizza z pita chleba

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 2 malé pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 999 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 105 g
Tuky 35 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Korpus na domácí pizzu můžete vtipně nahradit pita chlebem. Když nabídnete dětem, že si můžou sestavit svoji vlastní malou pizzu, možná ani nezpozorují, že se jim mezi přísady vetřelo cosi zdravého.

Suroviny

pita 2 ks
100 ml
omáčka na pizzu
0.5 ČL
oregáno sušené
kuře vařené 100 g
lze nahradit pečeným, pokrájené
brokolice 100 g
olivy zelené 2 PL
bez pecek, přepůlené
sýr s modrou plísní 20 g
lze nahradit jiným plísňovým sýrem
mozzarella 50 g
lze nahradit eidamem či jiným sýrem, nastrouhaný, jemně pokrájený

1.  Předehřejte gril nebo troubu na 220 stupňů. Pita chleby rozložte na velký nízký plech a celé je potřete omáčkou na pizzu, jen asi centimetrový okraj ponechte suchý. Posypte oreganem.

2.  Na chléb s omáčkou rozložte ostatní suroviny a všechno posypte strouhaným sýrem. Plech vložte na nejvyšší pozici do trouby pod rozehřátý gril a zapékejte asi pět minut, než se sýr rozteče a okraje pizzy zhnědnou.

Hlavně bezpečně!
Pokud vám dělá starosti, jestli děti bez problémů zvládnou vyndat horký plech z trouby, poraďte jim, aby pizzu zapekly raději v mikrovlnné troubě. A v obou případech jim předem přichystejte kuchyňské rukavice na obě ruce – ochrání je líp než utěrka a snadněji se s nimi manipuluje.

Komentáře

Anonym

BOMBA, NORMAL TROUBA ,KTERA JE NA 250 STUPNU PIZZU AKORAT SUSI A KDYZ JE CHLEBA JIZ HOTOVY TAK NEMUSITE SUSIT POTRAVINY NA PIZZE NEZ SE TESTO PORADNE UPECE. DOPORUCUJI VSEM

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit