Maso z biokuřete je šťavnaté a chutné. Jeho konzumací navíc podpoříte ekologický chov, který je ohleduplnější nejen ke zvířatům, ale i k vašemu zdraví.
Postup
Smíchejte oba druhy jogurtu a rozdělte napůl. Do jedné poloviny vmíchejte římský kmín. Ostrým nožem udělejte do kuřecích řízků 4 mělké zářezy, osolte je a pomažte kmínovým jogurtem. Nechte v plastovém sáčku marinovat v chladničce nejméně 30 minut. Na tzatziki vmíchejte do zbylého jogurtu nasekaný kopr, česnek, osolte a opepřete. Přidejte okurku a dejte chladit. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a opékejte kuře asi 8 minut z každé strany, až bude propečené. Maso pak položte na prkénko a nechte 5 minut odpočívat. Prohřejte chléb pita na grilu nebo nad toustrem; stačí necelá minuta z každé strany. Kuře nakrájejte na proužky; chléb pita nakrojte a rozevřete. Do každé chlebové kapsy dejte trochu tzatziki, vložte kuře i plátky rajčat a zalijte zbytkem omáčky.
NĚCO NAVÍC: Místo kopru můžete použít čerstvé lístky máty, řecký jogurt lze nahradit jiným hustým jogurtem, třeba značky Hollandia.