Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuřecí pita s tzatziki

Kuřecí pita s tzatziki

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 711 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 109 g
Tuky 14 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso z biokuřete je šťavnaté a chutné. Jeho konzumací navíc podpoříte ekologický chov, který je ohleduplnější nejen ke zvířatům, ale i k vašemu zdraví.

Suroviny

jogurt 50 g
bio
jogurt řeckého typu 100 g
hustý
kmín 1 ČL
římský
2 ks
řízky z kuřecích prsou každý cca 100 g
sůl
česnek 1 stroužek
drcený
okurka
4 cm, pokrájená na kostičky
kopr 1 PL
čerstvý, jemně nasekaný
pita 2 ks
celozrnný
rajčata 1 ks
větší, pokrájené na plátky
pepř

Smíchejte oba druhy jogurtu a rozdělte napůl. Do jedné poloviny vmíchejte římský kmín. Ostrým nožem udělejte do kuřecích řízků 4 mělké zářezy, osolte je a pomažte kmínovým jogurtem. Nechte v plastovém sáčku marinovat v chladničce nejméně 30 minut. Na tzatziki vmíchejte do zbylého jogurtu nasekaný kopr, česnek, osolte a opepřete. Přidejte okurku a dejte chladit. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a opékejte kuře asi 8 minut z každé strany, až bude propečené. Maso pak položte na prkénko a nechte 5 minut odpočívat. Prohřejte chléb pita na grilu nebo nad toustrem; stačí necelá minuta z každé strany. Kuře nakrájejte na proužky; chléb pita nakrojte a rozevřete. Do každé chlebové kapsy dejte trochu tzatziki, vložte kuře i plátky rajčat a zalijte zbytkem omáčky.

NĚCO NAVÍC: Místo kopru můžete použít čerstvé lístky máty, řecký jogurt lze nahradit jiným hustým jogurtem, třeba značky Hollandia.

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit