Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťavnatý koláč z lineckého a vanilkových rohlíčků
Šťavnatý koláč z lineckého a vanilkových rohlíčků
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťavnatý koláč z lineckého a vanilkových rohlíčků

4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4587 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 316 g
Tuky 331 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké cukroví vytvoří lahodný základ.

Suroviny

Na korpus
sušenky 300 g
domácí linecké cukroví (i slepované) a vanilkové rohlíčky
máslo 200 g
rozpuštěné
Na krém
pomerančová dužina bez bílých blanek
smetana 50 ml
škrob 1 ČL
bramborový
pečlivě omytý

Postup

1

Cukroví rozdrťte válečkem nebo rozmixujte. Spojte s rozpuštěným máslem a směs vymačkejte do koláčové formy včetně okrajů. Dejte do chladničky ztuhnout.

2

Troubu předehřejte na 225 stupňů. Pomerančovou dužinu svařte s cukrem. Vmíchejte žloutky a smetanu, poprašte solamylem a promíchejte. Vlijte do připraveného korpusu. Vložte do trouby a deset minut zapékejte, pak snižte teplotu na 175 stupňů a ještě zhruba pětadvacet minut dopékejte, aby byl krém na povrchu pevný (uvnitř má zůstat vláčný). Těsně před dopečením koláč ozdobte co nejtenčími plátky pomeranče, zbavenými peciček.

TIP
Pokud byste neodstranili z dílků pomeranče blanky, byla by směs nahořklá. Vykrajování dílků z blanek se odborně říká filírování a potřebujete na něj menší, opravdu ostrý a špičatý nůž. Jak postupovat? Pomeranč oloupejte a zbavte vnitřní bílé kůry. Potom vykrajujte jednotlivé dílky z dělicích blanek; ovoce přitom držte nad miskou, abyste zachytili šťávu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

23.01.2008 08:17
Recept se nachází v č.1/07, str.38
22.01.2008 11:50
Koláč jsem loni vyráběla, ale nebyla jsem s ním spokojená. Byl strašně tučný (máslo v cukroví + máslo) a přeslazený. Raději bych namlela z cukroví dno na tvarohový dort.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč