0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohankové linecké karty s mandlemi

Pohankové linecké karty s mandlemi

3.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy (na cca 35 kousků)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3180 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 199 g
Tuky 235 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehoučké cukroví bez lepku neodolatelně voní mandlemi. 

Suroviny

mouka pohanková hladká 140 g
+ navíc na podsypání
mouka mandlová 60 g
nebo jemně mleté mandle
máslo 160 g
moučkový cukr 70 g
žloutek 2 ks
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
krystalový cukr
na posypání, nemusí být
džem
kyselejší (červený či černý rybíz, višeň, maliny…)

1 Z mouky, mandlové mouky, másla, cukru, žloutků a vanilky ručně vypracujte soudržné těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte hodinu (nebo přes noc) odpočinout v lednici.

2 Troubu předehřejte na 180°C a plechy vyložte pečicím papírem. Na moukou poprášené pracovní ploše vyválejte plát o síle 3–4 mm a vykrajujte z něj obdélníky (karty) o velikosti 3 x 5 cm – vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem. Karty s vykrojeným středem můžete před pečením posypat krystalovým cukrem.

3 Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení při 180°C zhruba 7 minut do zezlátnutí okrajů. Nechte dokonale vychladnout a slepujte džemem vždy jednu plnou kartu a jednu s vykrojeným středem. Skladujte v suchu a chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit