0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy (na cca 35 kousků)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3180 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 199 g
Tuky 235 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehoučké cukroví bez lepku neodolatelně voní mandlemi. 

Suroviny

mouka pohanková hladká 140 g
+ navíc na podsypání
nebo jemně mleté mandle
máslo 160 g
moučkový cukr 70 g
žloutek 2 ks
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
krystalový cukr
na posypání, nemusí být
džem
kyselejší (červený či černý rybíz, višeň, maliny…)

Postup

1

Z mouky, mandlové mouky, másla, cukru, žloutků a vanilky ručně vypracujte soudržné těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte hodinu (nebo přes noc) odpočinout v lednici.

2

Troubu předehřejte na 180°C a plechy vyložte pečicím papírem. Na moukou poprášené pracovní ploše vyválejte plát o síle 3–4 mm a vykrajujte z něj obdélníky (karty) o velikosti 3 x 5 cm – vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem. Karty s vykrojeným středem můžete před pečením posypat krystalovým cukrem.

3

Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení při 180°C zhruba 7 minut do zezlátnutí okrajů. Nechte dokonale vychladnout a slepujte džemem vždy jednu plnou kartu a jednu s vykrojeným středem. Skladujte v suchu a chladu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč