Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy (na cca 35 kousků)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3180 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 199 g
Tuky 235 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehoučké cukroví bez lepku neodolatelně voní mandlemi. 

Související recepty

Suroviny

mouka pohanková hladká 140 g
+ navíc na podsypání
nebo jemně mleté mandle
máslo 160 g
semínka vyškrábnutá
krystalový cukr
na posypání, nemusí být
džem
kyselejší (červený či černý rybíz, višeň, maliny…)

Postup

1

Z mouky, mandlové mouky, másla, cukru, žloutků a vanilky ručně vypracujte soudržné těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte hodinu (nebo přes noc) odpočinout v lednici.

2

Troubu předehřejte na 180°C a plechy vyložte pečicím papírem. Na moukou poprášené pracovní ploše vyválejte plát o síle 3–4 mm a vykrajujte z něj obdélníky (karty) o velikosti 3 x 5 cm – vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem. Karty s vykrojeným středem můžete před pečením posypat krystalovým cukrem.

3

Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení při 180°C zhruba 7 minut do zezlátnutí okrajů. Nechte dokonale vychladnout a slepujte džemem vždy jednu plnou kartu a jednu s vykrojeným středem. Skladujte v suchu a chladu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...