Křehoučké cukroví bez lepku neodolatelně voní mandlemi.
Suroviny
Postup
Z mouky, mandlové mouky, másla, cukru, žloutků a vanilky ručně vypracujte soudržné těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte hodinu (nebo přes noc) odpočinout v lednici.
Troubu předehřejte na 180°C a plechy vyložte pečicím papírem. Na moukou poprášené pracovní ploše vyválejte plát o síle 3–4 mm a vykrajujte z něj obdélníky (karty) o velikosti 3 x 5 cm – vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem. Karty s vykrojeným středem můžete před pečením posypat krystalovým cukrem.
Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení při 180°C zhruba 7 minut do zezlátnutí okrajů. Nechte dokonale vychladnout a slepujte džemem vždy jednu plnou kartu a jednu s vykrojeným středem. Skladujte v suchu a chladu.