Jemná chuť křehkých fazolí se skvěle doplňuje se šťavnatými rajčaty, křupavou cuketou a cibulkou i s pikantní zálivkou.
Suroviny
fazole
400
g
bílé, konzervované, velké, slité, propláchnuté
rajče
500
g
malá, pevná, na půlky
cuketa
2
ks
menší, na kostičky
cibule červená
1
ks
najemno
sůl
pepř
citronová šťáva
2
PL
olivový olej
3
PL
kmín
1
ČL
drcený
petrželka
sekaná, lze nahradit koriandrem
Postup
1
Fazole, rajčata, cuketu a cibulku vsypte do mísy a promíchejte s trochou soli a pepře. Když mísu přetáhnete fólií, můžete ji takto uchovat v chladu až do doby těsně před podáváním.
2
Citronovou šťávu, olej a kmín na zálivku prošlehejte. Poté promíchejte se zeleninou.
3
Salát ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem a ihned servírujte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů)
Komentáře