Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
cokoladovy kolac
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4794 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 469 g
Tuky 223 g
Vláknina 250 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upéct tenhle křehounký a nadýchaný koláč je tak jednoduché, že se do toho může pustit i úplný začátečník. Sladký úspěch zaručen!

Suroviny

máslo 170 g
změklé
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 2
lískové oříšky 50 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou formu o průměru 20 centimet­rů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).

2

Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko dejte do mísy. Vařečkou míchejte dvě až tři minuty, až je směs nadýchaná a hladká; elektrickým hnětačem to trvá minutu či dvě.

3

Tři čtvrtiny směsi vylijte do formy, uhlaďte povrch a naneste na něj čokoládovo-oříškový krém. Na něj vlijte zbývající čtvrtinu směsi; špejlí vše mírně promíchejte, aby se krém rovnoměrně rozprostřel. Pak znovu uhlaďte povrch a po­sypte ho lískovými ořechy.

4

Pečte hodinu a deset minut, dokud koláč ,nevyběhne‘ a není na dotek pevný a pružný. Než dezert vyklopíte, nechte ho deset minut chladnout ve formě a po vyklopení ještě na mřížce. Přikrytý potravinovou fólií vydrží v lednici několik dní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

07.08.2007 12:11
Přesně tak, i na mne tam bylo až moc skořice. Jinak byl ale naprsto úžasný
10.04.2007 16:40
koláč je atraktivní, ale v tomto provedení mi připadá strašně sladký. Nutella sama o sobě je hodně sladká a koláč osladí dost. Přílišná sladkost někdy přetluče chuť ostatních ingrediencí. Ubrala bych nejméně polovinu cukru, zkusím i variantu bez.
06.03.2007 16:03
Měla jsem čokoládové pralinky, co mi doma omylem trochu vyschly. Roztopila jsem je s lžičkou másla a smetany a použila místo nutely. Jak jste tady doporučovaly, dala jsem nasekané oříšky rovnou do těsta, nijak jsem nimi nešetřila. Takový suprkoláč z toho byl, že nepřežil první šálek čaje :-)
04.03.2007 17:44
my ho pekli 15 minut :-))) a byl hotovy
22.04.2008 13:48
Souhlasím, péct půl hodiny maximálne... Jinak tenhle koláč je můj nejoblíbenější (a nejen můj).
04.01.2007 16:25
doporucuju vyradit skorici a dat vic nutely, aspon 10 lzicek a klidne do vice vrstev. taky do testa trochu kakaa a je to super
04.01.2007 16:26
jo a taky orisky primo do testa a nahoru dat ne hned na yacatku, protoze se pekne spali a neni to dobry
25.11.2006 17:23
tak neviem nechýba v recepte kakao, od čoho je hnedý, ja som dala aj kakao a vynechala som oriešky aj Nutelu ( alergia ), zato som na povrch ešte horúceho koláča nastrúhala vrstvu čokolády, krásne sa roztopila a urobila polevu, skvelý
06.05.2006 22:26
Tento kolac je moc dobry. Pridala jsem do testa jeste hrst nasekanych orisku a byl jeste lepsi. Akorat pri 180°C ho pecu jenom 50 minut, tak nevim, jestli v zadani nahodou neni chyba.
28.09.2006 10:17
tak skvělé, dobré, voňavé!!!

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč