Hledáte recept na lehounký, nadýchaný koláč plný čokolády? Už nemusíte! Našli jsme ho, vyzkoušeli – a hrdě předáváme.
Suroviny
Postup
Troubu rozpalte na 180 °C. Čtvercovou pečicí formu o hraně 25 cm vyložte pečicím papírem. Čokoládu a máslo dejte v misce do mikrovlnné trouby (30 sekund na 600 W). Promíchejte a ohřívejte v mikrovlnce ještě půl minuty, aby se čokoláda i máslo úplně rozpustily. Vyjměte a vmíchejte k nim polovinu cukru a žloutky.
Bílky ušlehejte do polotuha, vmíchejte zbylý cukr a ještě chvíli šlehejte,až se na metlách začnou tvořit pevné špičky. Lžíci našlehaných bílků vmíchejte do rozpuštěné čokoládovo-máslové směsi spolu s mandlemi a strouhankou. Pak opatrně přimíchejte zbytek bílků.
Těsto nalijte do formy a posypte ořechy. Pečte, dokud hmota na povrchu nezpevní. Po vyjmutí z trouby nechte dezert ještě asi deset minut odpočívat ve formě. Teprve potom vyjměte, rozkrájejte na kostky a podávejte ke kávě či čaji.
Komentáře
In reply to Prosím Vás, koľko strúhanky… by DCI
Dobrý den,
děkujeme za upozornění na chybějící jednotku! Lžíce už jsou zpět na svém místě :-)!
Ať se koláč povede, redakce Apetitu