Upéct tenhle křehounký a nadýchaný koláč je tak jednoduché, že se do toho může pustit i úplný začátečník. Sladký úspěch zaručen!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou formu o průměru 20 centimetrů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).
Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko dejte do mísy. Vařečkou míchejte dvě až tři minuty, až je směs nadýchaná a hladká; elektrickým hnětačem to trvá minutu či dvě.
Tři čtvrtiny směsi vylijte do formy, uhlaďte povrch a naneste na něj čokoládovo-oříškový krém. Na něj vlijte zbývající čtvrtinu směsi; špejlí vše mírně promíchejte, aby se krém rovnoměrně rozprostřel. Pak znovu uhlaďte povrch a posypte ho lískovými ořechy.
Pečte hodinu a deset minut, dokud koláč ,nevyběhne‘ a není na dotek pevný a pružný. Než dezert vyklopíte, nechte ho deset minut chladnout ve formě a po vyklopení ještě na mřížce. Přikrytý potravinovou fólií vydrží v lednici několik dní.
Komentáře
Naše jednička..už několik let...lze použít i vlašské ořechy...určitě bych nešetřila na nutele...kamarádka použila levnější variantu a pohořela. ..na vrchu se jí spekla na nedefinovatelnou hmotu...musela seškrábat aby zazachránila co se dá:)za naši rodinu ...je to mňamka a opravdu má koláč duši:)