Upéct tenhle křehounký a nadýchaný koláč je tak jednoduché, že se do toho může pustit i úplný začátečník. Sladký úspěch zaručen!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou formu o průměru 20 centimetrů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).
Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko dejte do mísy. Vařečkou míchejte dvě až tři minuty, až je směs nadýchaná a hladká; elektrickým hnětačem to trvá minutu či dvě.
Tři čtvrtiny směsi vylijte do formy, uhlaďte povrch a naneste na něj čokoládovo-oříškový krém. Na něj vlijte zbývající čtvrtinu směsi; špejlí vše mírně promíchejte, aby se krém rovnoměrně rozprostřel. Pak znovu uhlaďte povrch a posypte ho lískovými ořechy.
Pečte hodinu a deset minut, dokud koláč ,nevyběhne‘ a není na dotek pevný a pružný. Než dezert vyklopíte, nechte ho deset minut chladnout ve formě a po vyklopení ještě na mřížce. Přikrytý potravinovou fólií vydrží v lednici několik dní.
Komentáře
Anonym
06.05.2006 22:26
Moc dobry
Anonym
28.09.2006 10:17
šč
Anonym
12.01.2007 13:50
jaká forma
Anonym
28.09.2006 10:20
šč
Anonym
25.11.2006 17:23
šč
Anonym
04.01.2007 16:25
dobrej, ale ...
Anonym
04.01.2007 16:26
dodatek
Anonym
04.03.2007 17:44
doba pečení
Anonym
22.04.2008 13:48
doba pečení
Anonym
06.03.2007 16:03
Pralinky