0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s čokoládovou duší

cokoladovy kolac
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Koláč s čokoládovou duší

4.4 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4794 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 469 g
Tuky 223 g
Vláknina 250 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upéct tenhle křehounký a nadýchaný koláč je tak jednoduché, že se do toho může pustit i úplný začátečník. Sladký úspěch zaručen!

Suroviny

máslo 170 g
změklé
krupicový cukr 170 g
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2
skořice 4
mléko 4 PL
čokoládová pomazánka 4 PL
lískové oříšky 50 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou formu o průměru 20 centimet­rů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).

2

Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko dejte do mísy. Vařečkou míchejte dvě až tři minuty, až je směs nadýchaná a hladká; elektrickým hnětačem to trvá minutu či dvě.

3

Tři čtvrtiny směsi vylijte do formy, uhlaďte povrch a naneste na něj čokoládovo-oříškový krém. Na něj vlijte zbývající čtvrtinu směsi; špejlí vše mírně promíchejte, aby se krém rovnoměrně rozprostřel. Pak znovu uhlaďte povrch a po­sypte ho lískovými ořechy.

4

Pečte hodinu a deset minut, dokud koláč ,nevyběhne‘ a není na dotek pevný a pružný. Než dezert vyklopíte, nechte ho deset minut chladnout ve formě a po vyklopení ještě na mřížce. Přikrytý potravinovou fólií vydrží v lednici několik dní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Tento kolac je moc dobry. Pridala jsem do testa jeste hrst nasekanych orisku a byl jeste lepsi. Akorat pri 180°C ho pecu jenom 50 minut, tak nevim, jestli v zadani nahodou neni chyba.

Anonym

tak skvělé, dobré, voňavé!!!

Anonym

Je sympatický, ráda bych zkusila, jen neívm, do jak velké formy ho dát. Třeba srnčí hřbet?

Anonym

Pekla jsem ho v horkovzdušné troubě při 160 st přesně 70 minut. Koláč je skvělý, nemá konkurenci.

Anonym

tak neviem nechýba v recepte kakao, od čoho je hnedý, ja som dala aj kakao a vynechala som oriešky aj Nutelu ( alergia ), zato som na povrch ešte horúceho koláča nastrúhala vrstvu čokolády, krásne sa roztopila a urobila polevu, skvelý

Anonym

doporucuju vyradit skorici a dat vic nutely, aspon 10 lzicek a klidne do vice vrstev. taky do testa trochu kakaa a je to super

Anonym

jo a taky orisky primo do testa a nahoru dat ne hned na yacatku, protoze se pekne spali a neni to dobry

Anonym

Souhlasím, péct půl hodiny maximálne... Jinak tenhle koláč je můj nejoblíbenější (a nejen můj).

Anonym

Měla jsem čokoládové pralinky, co mi doma omylem trochu vyschly. Roztopila jsem je s lžičkou másla a smetany a použila místo nutely. Jak jste tady doporučovaly, dala jsem nasekané oříšky rovnou do těsta, nijak jsem nimi nešetřila. Takový suprkoláč z toho byl, že nepřežil první šálek čaje :-)

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč