Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
cokoladovy kolac
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4794 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 469 g
Tuky 223 g
Vláknina 250 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upéct tenhle křehounký a nadýchaný koláč je tak jednoduché, že se do toho může pustit i úplný začátečník. Sladký úspěch zaručen!

Suroviny

máslo 170 g
změklé
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 2
lískové oříšky 50 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou formu o průměru 20 centimet­rů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).

2

Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko dejte do mísy. Vařečkou míchejte dvě až tři minuty, až je směs nadýchaná a hladká; elektrickým hnětačem to trvá minutu či dvě.

3

Tři čtvrtiny směsi vylijte do formy, uhlaďte povrch a naneste na něj čokoládovo-oříškový krém. Na něj vlijte zbývající čtvrtinu směsi; špejlí vše mírně promíchejte, aby se krém rovnoměrně rozprostřel. Pak znovu uhlaďte povrch a po­sypte ho lískovými ořechy.

4

Pečte hodinu a deset minut, dokud koláč ,nevyběhne‘ a není na dotek pevný a pružný. Než dezert vyklopíte, nechte ho deset minut chladnout ve formě a po vyklopení ještě na mřížce. Přikrytý potravinovou fólií vydrží v lednici několik dní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

10.02.2015 20:25

Naše jednička..už několik let...lze použít i vlašské ořechy...určitě bych nešetřila na nutele...kamarádka použila levnější variantu a pohořela. ..na vrchu se jí spekla na nedefinovatelnou hmotu...musela seškrábat aby zazachránila co se dá:)za naši rodinu ...je to mňamka a opravdu má koláč duši:)

17.08.2008 19:10
Měla jsem problém s rozetřením Nugety. Těsto bylo na rozetření čokolády moc řídké. Tak jsem to zamíchala do celého těsta a výsledek byl báječný.
17.10.2008 16:09
Gabčo, tu Nutellu nemas na testo natirat, jen tam z ni udelat 5 nebo 6 lozisek. Staci nabrat na lzicku a prstem setrit na testo a nic vic...
23.05.2008 14:16
tento koláč jsem pekla už několikrár. Je vynikající, ta skořice v něm mu dává úplně skvělou chuť a v kombinaci s čoko nutelou je to lahody
27.04.2008 13:38
Při pečení mi nejdřív krásně vyběhl, ale potom klesl a byla z něj spíš sladká tvrdá placka, tak nevím, kde se stala chyba?
24.03.2008 14:32
Tento koláč je na přípravu jednoduchý a je opravdu velmi chutný a velmi rychle zmizí z talíře! Doporučuji vyzkoušet.
21.02.2008 22:24
Místo nutelly jsem dala kousky čokolády, ořechy přímo do těsta a upekla muffinky. Potřela citronovou polevou a posypala cukrovým zdobením. Děti se mohly utlouct. Je to dobrota. Ale skořice jsem dala taky jen jednu lžičku, víc by bylo moc. Dobrá je i varianta s rozinkami.
07.10.2007 07:24
Pekla jsem ze špaldové mouky, nutelu nahradila tvarohem a oříšky zase rozinkami. Zmizel rychlostí blesku ještě za tepla. Skvělý a snadný.
20.09.2007 00:58
Tento koláč je veľmi chutný, nedávala by som až tak veľa škorice, stačí aj jedna lyžička. Ak používate hnedý cukor, koláč bude lepší a aj pekne hnedý.
26.07.2007 13:53
šč je prostě mňam, ale příště dám o něco méně skořice. Neměla jsem lískové oříšky, a tak jsem je nahradila mandlovými lupínky. Můžu všem jen doporučit.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...