Smetanové kuře s rajčaty

Smetanové kuře s rajčaty

4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1510 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 19 g
Tuky 102 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso zapečené se smetanou je osvědčené univerzální pohoštění – zachutná snad každému. Jen nezapomeňte remosku včas odnést do bezpečí, aby se nestrhla bitva o lahodné přípečky…

Suroviny

olivový olej 2 PL
kuřecí prsa 4 ks
rajčata 2 ks
bazalka 8 lístků
smetana 150 g
sůl
pepř
sýr feta 120 g
lze nahradit balkánským sýrem
1.  Začněte nahřívat víko remosky a nádobu vymažte olivovým olejem.

2.  Maso zlehka naklepejte, osolte, opepřete a naskládejte do remosky. Rajčata omyjte a pokrájejte na plátky silné zhruba centimetr. Na maso rozložte lístky bazalky a plátky rajčat. Vše zalijte mírně osolenou smetanou, uzavřete remosku a pečte dvacet minut.

3.  Sýr rozdrobte, posypte jím zapečené maso a vše zakápněte dvěma lžícemi olivového oleje. Znovu uzavřete remosku a ještě deset minut dopékejte.

2x tip  Stejně chutnou variaci připravíte i s vepřovými kotletami. A místo klasické smetany můžete zkusit tu na šlehání.

Komentáře

Anonym

To vypadá skvěle. Ale co když nemám remosku? Jak a jak dlouho to mám péct v normální troubě - v nějaké zapékací míse, a přikryté, nebo ne? Děkuju za radu :-)

Anonym

Včera jsem ho pekla... v troubě ... a podařilo se to skvěle! Pekla jsem v zapékací míse, nepřikryté na 200 stupňů asi 30 minut :)

Anonym

Díky za radu, o příštím víkendu to hned vyzkouším. Aspoň nějak dostanu do toho svého místo vepřového trochu kuřete :-)

Anonym

A co na sporaku nebo v mikrovlce? Mate s tim nekdo zkusenost? Prosim o radu, chtela bych udelat o vikendu, ale budu mit k dispozici jen tu plotynku a mikrovlnou troubu :(

Anonym

Dělala jsem to v mikrovlnce, bylo to super a hned pryč :)... Doporučuji všem, kdo nemá alergii na kuře :D

Anonym

Jídlo je výborné, osvěžující chuť bazalky, rajčat spolu se sýrem feta nemá chybu. Doporučuji. Místo kuřecího masa je výborná i treska.

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit