Maso zapečené se smetanou je osvědčené univerzální pohoštění – zachutná snad každému. Jen nezapomeňte remosku včas odnést do bezpečí, aby se nestrhla bitva o lahodné přípečky…
Suroviny
Postup
Začněte nahřívat víko remosky a nádobu vymažte olivovým olejem.
Maso zlehka naklepejte, osolte, opepřete a naskládejte do remosky. Rajčata omyjte a pokrájejte na plátky silné zhruba centimetr. Na maso rozložte lístky bazalky a plátky rajčat. Vše zalijte mírně osolenou smetanou, uzavřete remosku a pečte dvacet minut.
Sýr rozdrobte, posypte jím zapečené maso a vše zakápněte dvěma lžícemi olivového oleje. Znovu uzavřete remosku a ještě deset minut dopékejte.
2x tip Stejně chutnou variaci připravíte i s vepřovými kotletami. A místo klasické smetany můžete zkusit tu na šlehání.
Komentáře
Anonym
13.04.2008 09:20
Bez remosky?
Anonym
13.04.2008 14:28
V troubě
Anonym
14.04.2008 10:47
Díky :-)
Anonym
26.06.2008 08:50
Bez remosky?
Anonym
16.04.2008 09:35
Apetit 4/07
Anonym
04.05.2008 00:42
mooooooc chutné
Anonym
01.08.2008 17:28
Výborné