0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smetanové kuře s rajčaty

Smetanové kuře s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smetanové kuře s rajčaty

4.3 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1510 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 19 g
Tuky 102 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso zapečené se smetanou je osvědčené univerzální pohoštění – zachutná snad každému. Jen nezapomeňte remosku včas odnést do bezpečí, aby se nestrhla bitva o lahodné přípečky…

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ trocha na vymazání remosky
bazalka 8 lístků
smetana 150 g
sůl
pepř
lze nahradit balkánským sýrem

Postup

1

Začněte nahřívat víko remosky a nádobu vymažte olivovým olejem.

2

Maso zlehka naklepejte, osolte, opepřete a naskládejte do remosky. Rajčata omyjte a pokrájejte na plátky silné zhruba centimetr. Na maso rozložte lístky bazalky a plátky rajčat. Vše zalijte mírně osolenou smetanou, uzavřete remosku a pečte dvacet minut.

3

Sýr rozdrobte, posypte jím zapečené maso a vše zakápněte dvěma lžícemi olivového oleje. Znovu uzavřete remosku a ještě deset minut dopékejte.

2x tip  Stejně chutnou variaci připravíte i s vepřovými kotletami. A místo klasické smetany můžete zkusit tu na šlehání.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

To vypadá skvěle. Ale co když nemám remosku? Jak a jak dlouho to mám péct v normální troubě - v nějaké zapékací míse, a přikryté, nebo ne? Děkuju za radu :-)

Anonym

Včera jsem ho pekla... v troubě ... a podařilo se to skvěle! Pekla jsem v zapékací míse, nepřikryté na 200 stupňů asi 30 minut :)

Anonym

Díky za radu, o příštím víkendu to hned vyzkouším. Aspoň nějak dostanu do toho svého místo vepřového trochu kuřete :-)

Anonym

A co na sporaku nebo v mikrovlce? Mate s tim nekdo zkusenost? Prosim o radu, chtela bych udelat o vikendu, ale budu mit k dispozici jen tu plotynku a mikrovlnou troubu :(

Anonym

Recept se nachází v č.4/07, str.29

Anonym

Dělala jsem to v mikrovlnce, bylo to super a hned pryč :)... Doporučuji všem, kdo nemá alergii na kuře :D

Anonym

Jídlo je výborné, osvěžující chuť bazalky, rajčat spolu se sýrem feta nemá chybu. Doporučuji. Místo kuřecího masa je výborná i treska.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč