Smetanové kuře s rajčaty

Smetanové kuře s rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1510 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 19 g
Tuky 102 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso zapečené se smetanou je osvědčené univerzální pohoštění – zachutná snad každému. Jen nezapomeňte remosku včas odnést do bezpečí, aby se nestrhla bitva o lahodné přípečky…

Suroviny

olivový olej 2 PL
kuřecí prsa 4 ks
rajčata 2 ks
bazalka 8 lístků
smetana 150 g
sůl
pepř
sýr feta 120 g
lze nahradit balkánským sýrem
1.  Začněte nahřívat víko remosky a nádobu vymažte olivovým olejem.

2.  Maso zlehka naklepejte, osolte, opepřete a naskládejte do remosky. Rajčata omyjte a pokrájejte na plátky silné zhruba centimetr. Na maso rozložte lístky bazalky a plátky rajčat. Vše zalijte mírně osolenou smetanou, uzavřete remosku a pečte dvacet minut.

3.  Sýr rozdrobte, posypte jím zapečené maso a vše zakápněte dvěma lžícemi olivového oleje. Znovu uzavřete remosku a ještě deset minut dopékejte.

2x tip  Stejně chutnou variaci připravíte i s vepřovými kotletami. A místo klasické smetany můžete zkusit tu na šlehání.

Komentáře

Anonym

To vypadá skvěle. Ale co když nemám remosku? Jak a jak dlouho to mám péct v normální troubě - v nějaké zapékací míse, a přikryté, nebo ne? Děkuju za radu :-)

Anonym

Včera jsem ho pekla... v troubě ... a podařilo se to skvěle! Pekla jsem v zapékací míse, nepřikryté na 200 stupňů asi 30 minut :)

Anonym

Díky za radu, o příštím víkendu to hned vyzkouším. Aspoň nějak dostanu do toho svého místo vepřového trochu kuřete :-)

Anonym

A co na sporaku nebo v mikrovlce? Mate s tim nekdo zkusenost? Prosim o radu, chtela bych udelat o vikendu, ale budu mit k dispozici jen tu plotynku a mikrovlnou troubu :(

Anonym

Dělala jsem to v mikrovlnce, bylo to super a hned pryč :)... Doporučuji všem, kdo nemá alergii na kuře :D

Anonym

Jídlo je výborné, osvěžující chuť bazalky, rajčat spolu se sýrem feta nemá chybu. Doporučuji. Místo kuřecího masa je výborná i treska.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit