Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanové kuře s rajčaty
Smetanové kuře s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smetanové kuře s rajčaty

4.4/5 Počet hodnocení: 22
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1510 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 19 g
Tuky 102 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso zapečené se smetanou je osvědčené univerzální pohoštění – zachutná snad každému. Jen nezapomeňte remosku včas odnést do bezpečí, aby se nestrhla bitva o lahodné přípečky…

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ trocha na vymazání remosky
bazalka 8 lístků
smetana 150 g
sůl
pepř
lze nahradit balkánským sýrem

Postup

1

Začněte nahřívat víko remosky a nádobu vymažte olivovým olejem.

2

Maso zlehka naklepejte, osolte, opepřete a naskládejte do remosky. Rajčata omyjte a pokrájejte na plátky silné zhruba centimetr. Na maso rozložte lístky bazalky a plátky rajčat. Vše zalijte mírně osolenou smetanou, uzavřete remosku a pečte dvacet minut.

3

Sýr rozdrobte, posypte jím zapečené maso a vše zakápněte dvěma lžícemi olivového oleje. Znovu uzavřete remosku a ještě deset minut dopékejte.

2x tip  Stejně chutnou variaci připravíte i s vepřovými kotletami. A místo klasické smetany můžete zkusit tu na šlehání.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

01.08.2008 17:28
Jídlo je výborné, osvěžující chuť bazalky, rajčat spolu se sýrem feta nemá chybu. Doporučuji. Místo kuřecího masa je výborná i treska.
04.05.2008 00:42
Dělala jsem to v mikrovlnce, bylo to super a hned pryč :)... Doporučuji všem, kdo nemá alergii na kuře :D
16.04.2008 09:35
Recept se nachází v č.4/07, str.29
13.04.2008 09:20
To vypadá skvěle. Ale co když nemám remosku? Jak a jak dlouho to mám péct v normální troubě - v nějaké zapékací míse, a přikryté, nebo ne? Děkuju za radu :-)
13.04.2008 14:28
Včera jsem ho pekla... v troubě ... a podařilo se to skvěle! Pekla jsem v zapékací míse, nepřikryté na 200 stupňů asi 30 minut :)
14.04.2008 10:47
Díky za radu, o příštím víkendu to hned vyzkouším. Aspoň nějak dostanu do toho svého místo vepřového trochu kuřete :-)
26.06.2008 08:50
A co na sporaku nebo v mikrovlce? Mate s tim nekdo zkusenost? Prosim o radu, chtela bych udelat o vikendu, ale budu mit k dispozici jen tu plotynku a mikrovlnou troubu :(

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...