0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1101 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 134 g
Tuky 34 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť olivového oleje a omamná vůně tymiánu a pomeranče této jemné elegantní polévky vám pomohou vyhnat z hlavy jakékoli vzpomínky na dětskou výživu.

Suroviny

mrkev 800 g
na kolečka
olivový olej 2 PL
pórek 1 ks
bílá část, na kolečka nakrájená
čerstvá štáva z menšího plodu
vývar kuřecí 1 l
jogurt bílý 1 kelímek
tučný, hustý
tymián 1 ČL
sezamová semínka
opražená, lze vynechat
sůl
pepř

Postup

1

Na oleji poduste za občasného míchání pórek a mrkev. Bude to trvat asi 10 minut. Zelenina by měla jen lehce zezlátnout. 

2

Přilijte pomerančovou šťávu a vývar, přidejte půl lžičky tymiánu a mírně povařte asi 15 minut.

Tip Apetitu:
Krémové polévky si ve světových kuchyních stojí o třídu výš než jejich kolegyně, které nebyly závěrem vaření propasírovány nebo rozšlehány dohladka. Pokud vaší polévce k té pravé luxusní konzistenci ještě krůček chybí, můžete si vypomoci klasickou jíškou. Podstatně elegantnější a lehčí je přidat při vaření několik kousků brambor, které nakonec rozmixujete spolu s ostatní zeleninou. Pro změnu můžete na závěr v polévce rozpustit kousek másla prohnětený s trochou hladké mouky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Polévka skvělá, ale bylo potřeba asi o 1/4 l vývaru víc (na tenhle objem mrkve a pórku), jinak je to regulérní kaše místo polévky. A při psaní postupu příště méně chvátat! Kam zmizel jogurt uvedený v ingrediencích? Chybí i mixování... pro zkušenější je to jasné, ale chudák zařátečník samouk

Anonym

Kdyz jsi tak chytra a chces nam chudackum pomoct tak proc jsi to tam nenapsala o tom jogurtu ?

Anonym

Neverim svym ocim, uz i v diskusi u receptu se objevuje ona typicky ceska "reakcni" agrese... Monicina vytka byla opodstatnena, s jogurtem je to i pro me zahada, skoda, ze se autori nedivaji do diskusi a neprovedou upravu...

Anonym

Agrese u vaření se docela hodí (třeba při naklepávání řízků). Jogurt snad vyplývá z obrázku a to, že krémová polévka se neobejde bez mixování jsem věděla už v osmi letech

Anonym

S tou agresi a hlupotou na ceskem internetu je to silene, diky monice zaprizpevek, upozornila nas na uskali receptu. Nika nas bohuzel upozornila jen na svou hloupost.

Anonym

Je to fakt hnusné, jak se někteří lidé v diskusích chovají. Naštěstí ne úplně všude. Pokud někomu vadí, co někdo dopíše ve snaze pomoct, tak ať to nečte. Mně to pomohlo.

Anonym

ano, je pravda, ze se musi pridat vice vyvaru, nebot pak je to hodne kasovite huste. JInak, polevka me nadchla a je vynikajici. Jednicka s hvezdickou.

Anonym

dekuju :-)

Anonym

Jogurt je pouze čepička navrchu polévky. Velmi pravděpodobně..

Anonym

Polevka je vyborna, miluje ji i manzel ktery jinak radeji maso a osklibal se kdyz jsem rikala, ze udelam mrkvovou polevku. Ale od te doby zadoni, kdy ji udelam zase :) Jen premyslim, co jsem udelala prvne spatne, ze se mi mrkev moc nerozvarila, ani asi po hodine. Musela jsem ji docela nasilim rozmixovat a i tak zustaly kousky.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč