Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte, záleží na vás, mějte jen na paměti, že k uvaření stačí pár minut.
Suroviny
máslo
50
g
olivový olej
2
PL
mrkev
4
ks
na nudličky
zelenina
700
g
petržel, celer, kedlubna, ředkvička, jarní cibulka, póre, hrášek, květák - nadrobno
libeček
1
ks
stonek
vývar kuřecí
2
l
lze nahradit vodou
sůl
pepř
muškátový oříšek
lze vynechat
petrželka
najemno
Na nočky
vejce
2
ks
sůl
eidam
50
g
nastrouhaný, lze nahradit goudou
mouka pšeničná hrubá
100
g
muškátový květ
pažitka
1
ČL
naselaná najemno
Postup
1
V hrnci rozehřejte máslo i olej a osmahněte na něm zeleninu (květák rozeberte na růžičky).
2
Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte koření i libeček a přiveďte k varu.
3
Krátce povařte; stačí tři minuty. Než se začne polévka vařit, smíchejte všechny suroviny na sýrové nočky.
4
Vykrajujte nočky lžičkou přímo do zeleninového vývaru a vařte ještě tři minuty.
5
Pak vypněte oheň a podle potřeby polévku dosolte a dochuťte. Podávejte posypané petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýrové hody: 15 receptů plných sýra(15 receptů)
Komentáře
02.09.2007 08:15
Apetit 5/05
20.09.2007 09:19
Výborná
21.03.2008 19:07
Nočky
16.06.2008 10:56
Nočky
21.06.2009 13:53
výborné