Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2778 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 264 g
Tuky 107 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte, záleží na vás, mějte jen na paměti, že k uvaření stačí pár minut.

Suroviny

máslo 50 g
olivový olej 2 PL
mrkev 4 ks
na nudličky
petržel, celer, kedlubna, ředkvička, jarní cibulka, póre, hrášek, květák - nadrobno
libeček 1 ks
stonek
vývar kuřecí 2 l
lze nahradit vodou
sůl
pepř
muškátový oříšek
lze vynechat
petrželka
najemno
Na nočky
vejce 2 ks
sůl
eidam 50 g
nastrouhaný, lze nahradit goudou
mouka pšeničná hrubá 100 g
muškátový květ
pažitka 1 ČL
naselaná najemno

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo i olej a osmahněte na něm zeleninu (květák rozeberte na růžičky).

2

Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte koření i libeček a přiveďte k varu.

3

Krátce povařte; stačí tři minuty. Než se začne polévka vařit, smíchejte všechny suroviny na sýrové nočky.

4

Vykrajujte nočky lžičkou přímo do zeleninového vývaru a vařte ještě tři minuty.

5

Pak vypněte oheň a podle potřeby polévku dosolte a dochuťte. Podávejte posypané petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Recept se nachází v č.5/05, str.28
Tato polévka je výborná,chtunla všem, nočky jsou vynikající.Doporučuji.
Nočky byly kapku mdlé, i když jsem je dělala z čedaru. Příště asi víc okořením..
nočky skvělé, díky !! Dělám i obyčejné bez sýra a koření, vhodné do výraznějších masových polévek.
Polévka je opravdu velmi dobrá a navíc je hotová za chviličku ;) nočky jsou taky dobroučké...

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč