0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky

Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky

4.6 / 5. Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2778 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 264 g
Tuky 107 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte, záleží na vás, mějte jen na paměti, že k uvaření stačí pár minut.

Suroviny

máslo 50 g
olivový olej 2 PL
mrkev 4 ks
na nudličky
zelenina 700 g
petržel, celer, kedlubna, ředkvička, jarní cibulka, póre, hrášek, květák - nadrobno
libeček 1 ks
stonek
vývar kuřecí 2 l
lze nahradit vodou
sůl
pepř
muškátový oříšek
lze vynechat
petrželka
najemno
Na nočky
vejce 2 ks
sůl
eidam 50 g
nastrouhaný, lze nahradit goudou
mouka pšeničná hrubá 100 g
muškátový květ
pažitka 1 ČL
naselaná najemno

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo i olej a osmahněte na něm zeleninu (květák rozeberte na růžičky).

2

Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte koření i libeček a přiveďte k varu.

3

Krátce povařte; stačí tři minuty. Než se začne polévka vařit, smíchejte všechny suroviny na sýrové nočky.

4

Vykrajujte nočky lžičkou přímo do zeleninového vývaru a vařte ještě tři minuty.

5

Pak vypněte oheň a podle potřeby polévku dosolte a dochuťte. Podávejte posypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Tato polévka je výborná,chtunla všem, nočky jsou vynikající.Doporučuji.

Anonym

Nočky byly kapku mdlé, i když jsem je dělala z čedaru. Příště asi víc okořením..

Anonym

nočky skvělé, díky !! Dělám i obyčejné bez sýra a koření, vhodné do výraznějších masových polévek.

Anonym

Polévka je opravdu velmi dobrá a navíc je hotová za chviličku ;) nočky jsou taky dobroučké...

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit