Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte, záleží na vás, mějte jen na paměti, že k uvaření stačí pár minut. Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky je pro takové období jako stvořená a navíc recept je až neuvěřitelně snadný.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte máslo i olej a osmahněte na něm zeleninu (květák rozeberte na růžičky).
Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte koření i libeček a přiveďte k varu.
Krátce povařte; stačí tři minuty. Než se začne polévka vařit, smíchejte všechny suroviny na sýrové nočky.
Vykrajujte nočky lžičkou přímo do zeleninového vývaru a vařte ještě tři minuty.
Pak vypněte oheň a podle potřeby polévku dosolte a dochuťte. Podávejte posypané petrželkou.
Komentáře