Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 31
Do 45 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2799 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 267 g
Tuky 108 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte, záleží na vás, mějte jen na paměti, že k uvaření stačí pár minut. Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky je pro takové období jako stvořená a navíc recept je až neuvěřitelně snadný.

Suroviny

olivový olej 2 PL
mrkev 4 ks
na nudličky
petržel, celer, kedlubna, ředkvička, jarní cibulka, póre, hrášek, květák - nadrobno
libeček 1 ks
stonek s lístky
vývar kuřecí 2 l
lze nahradit vodou
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
najemno
Na nočky
vejce 2 ks
sůl
eidam 50 g
nastrouhaný, lze nahradit goudou
mouka pšeničná hrubá 100 g
pažitka 1 ČL
naselaná najemno

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo i olej a osmahněte na něm zeleninu (květák rozeberte na růžičky).

2

Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte koření i libeček a přiveďte k varu.

3

Krátce povařte; stačí tři minuty. Než se začne polévka vařit, smíchejte všechny suroviny na sýrové nočky.

4

Vykrajujte nočky lžičkou přímo do zeleninového vývaru a vařte ještě tři minuty.

5

Pak vypněte oheň a podle potřeby polévku dosolte a dochuťte. Podávejte posypané petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

21.06.2009 13:53
Polévka je opravdu velmi dobrá a navíc je hotová za chviličku ;) nočky jsou taky dobroučké...
16.06.2008 10:56
nočky skvělé, díky !! Dělám i obyčejné bez sýra a koření, vhodné do výraznějších masových polévek.
21.03.2008 19:07
Nočky byly kapku mdlé, i když jsem je dělala z čedaru. Příště asi víc okořením..
20.09.2007 09:19
Tato polévka je výborná,chtunla všem, nočky jsou vynikající.Doporučuji.
02.09.2007 08:15
Recept se nachází v č.5/05, str.28

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...