0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lahůdková cibulová polévka

Lahůdková cibulová polévka
ZDROJ: Commons Wikimedia
sdílet:

Lahůdková cibulová polévka

4.1 / 5. Počet hodnocení: 44
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1285 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 109 g
Tuky 65 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spíž zeje prázdnotou a žaludek volá po něčem dobrém a sytém? Tady je snadný návod, jak to vyřešit!

Suroviny

cibule 3 ks
velká, na kolečka
máslo 25 g
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcený
moučkový cukr 1 ČL
vývar hovězí 1 l
chleba bílý 4 plátky
na sucho opečený
sýr 100 g
nastrouhaný
sůl špetka
pepř

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo s olejem. Vhoďte cibuli a důkladně ji zamíchejte, aby se obalila tukem. Smažte ji asi pět minut; občas promíchejte.

2

Potom přidejte česnek a cukr, zvyšte plamen a dál smažte, až cibule získá krásně tmavohnědou barvu.

3

Zalijte vroucím vývarem, opepřete a čtvrt hodiny vařte na mírném ohni. Dle chuti dosolte.

4

Chleba opečte nasucho v topinkovači. Posypte jej sýrem a dejte na chvilku (stačí tak dvě minuty) pod gril nebo do horké trouby, aby se sýr roztekl a lákavě zezlátl.

5

Když pět minut před koncem přilijete do polévky 150 ml suchého bílého vína, bude úplně luxusní!

6

Podávejte ozdobené sýrovým toustem jako rychlou večeři; toust můžete podávat i zvlášť.

Související články

5 tipů na správné skladování cibule a česneku
  • Tipy a triky

5 tipů na správné skladování cibule a česneku

Než se pustíte do skladování většího množství cibule a česneku, připomeňme si, jak mají tyto suroviny vypadat, když jsou v kondici. Cibule by měla být před uskladněním pevná a suchá, což poznáme podle barvy a pevnosti slupky. Uvnitř by...

Komentáře

Veronika Fasinova

Polevka je vyborna, velmi jednoducha. Sul jsem uz nemusela pridavat vubec.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit