Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový koláč s pekanovými ořechy

Čokoládový koláč s pekanovými ořechy
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Čokoládový koláč s pekanovými ořechy

4.4/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Snadné 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4573 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 228 g
Tuky 353 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte recept na lehounký, nadýchaný koláč plný čokolády? Už nemusíte! Našli jsme ho, vyzkoušeli – a hrdě předáváme.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
na kousky
máslo 100 g
krupicový cukr 80 g
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
mleté
strouhanka 5 PL
pekanové ořechy 140 g
lze nahradit vlašskými

Postup

1

Troubu rozpalte na 180 °C. Čtvercovou pečicí formu o hraně 25 cm vyložte pečicím papírem. Čokoládu a máslo dejte v misce do mikrovlnné trouby (30 sekund na 600 W). Promíchejte a ohřívejte v mikrovlnce ještě půl minuty, aby se čokoláda i máslo úplně rozpustily. Vyjměte a vmíchejte k nim polovinu cukru a žloutky.

2

Bílky ušlehejte do polotuha, vmíchejte zbylý cukr a ještě chvíli šlehejte,až se na metlách začnou tvořit pevné špičky. Lžíci našlehaných bílků vmíchejte do rozpuštěné čokoládovo-máslové směsi spolu s mandlemi a strouhankou. Pak opatrně přimíchejte zbytek bílků.

3

Těsto nalijte do formy a posypte ořechy. Pečte, dokud hmota na povrchu nezpevní. Po vyjmutí z trouby nechte dezert ještě asi deset minut odpočívat ve formě. Teprve potom vyjměte, rozkrájejte na kostky a podávejte ke kávě či čaji.

Související články

Komentáře

No, tak já už nevím:)) Cokoliv uvařím,nebo upeču dle Apetitu je hned snědené.:)) Tenhle koláč byl za 20 minut připravený a pečený za pul hodinky! A chuŤ?? VÝBORNÁ!! Jako v restauraci..Mňam:))
Tenhle koláč mi byl upečen k svátku a byl vy-ni-ka-jí-cí! Už se těším na narozeniny :))
byl moc dobrý, sice mi to moc nevyběhlo nahoru, což nevadilo, bylo to takové hutné syté. zkombinovala jsem to ještě s tím receptem se sušenými švestkami - teda použila jsem sušené brusinky namočené v rumu, které k čokoládě šly výborně - a nahoru trochu kysané smetany se zbylými brusinkami. jo a dala jsem 70% hořkou čokoládu.
je božííííí !!!! hned fuč....
Můžu zaměnit hladkou mouku místo strouhanky?:-)
Prosím Vás, koľko strúhanky je potrebné dať?
Martina
Kojzarová

In reply to by DCI

Dobrý den,
děkujeme za upozornění na chybějící jednotku! Lžíce už jsou zpět na svém místě :-)!

Ať se koláč povede, redakce Apetitu

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč