0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s citronem a parmazánem

Špagety s citronem a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s citronem a parmazánem

4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1753 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 139 g
Tuky 82 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké těstoviny v úpravě, kterou si zamilujete.

Suroviny

špagety (těstoviny) 300 g
hrášek 200 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
žervé, lučina
citronová kůra
z jednoho citronu
petrželka 2 PL
lze nahradit pažitkou
sůl
pepř

Postup

1

Uvařte špagety tak, aby byly na skus. Na poslední tři minuty varu k nim přisypte hrášek.

2

Mezitím rozehřejte ve velké pánvi olej a osmahněte na něm cibuli tak, aby změkla, ale příliš se nezabarvila do červena.

3

Vmíchejte tvarohovou pomazánku a trochu vody od těstovin, vše rozmíchejte na jemnou hladkou omáčku. Přidejte do ní citronovou kůru a dvě třetiny sýra.

4

Sceďte špagety a hrášek, vraťte je do hrnce a přelijte omáčkou. Promíchejte, osolte a opepřete.

5

Rozdělte na talíře, posypte zbylým sýrem a petrželkou nebo pažitkou a podávejte, nejlépe s míchaným listovým salátem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Spagety byly uzasne opravdu lahodne. I s lososem se povedly. Pridala jsem do omacky smetanu a ted to mam jako obmenu i ke kureti ci rybe.Doporucuji vsem mlsalum.

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.70

Anonym

doporučuji použít nějaký aromatický sýr - dodá jídlu šmrnc

Jana Bernatova

Bohuzel je v receptu vcelku chybne napsano "kura z CELEHO citronu" - je to ted diky tomu hořké a citron to cele prehlusil, stacila by ho jen spetka.

Andrea Turoková

nie je to tam chybne napisane. bohuzial sa vam tam zrejme dostala aj horka, biela cast citronu, to je dovod tej horkosti a nie mnozstvo...

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč