Pomazánka na chléb

Pomazánka na chléb
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomazánka na chléb

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 456 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánkám z různých druhů tvarohu, cibulky a bylinek (pažitky) se říkává rozhuda a každá rodina mívá vlastní recept. My jsme sáhli po několika druzích krémových sýrů a k pažitce přidali křupavé nudličky ředkviček.

Suroviny

tvaroh měkký 500 g
možno nahradit smetanovým sýrem, žervé či lučinou
jogurt bílý 1 PL
na zvláčnění, lze vynechat
ředkvičky 1 svazek
pažitka 1 svazek
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Tvaroh či sýry rozetřete s jogurtem, pokud jsou příliš hutné. Ředkvičky pečlivě omyjte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Mírně je osolte a nechte chvíli v misce stát, aby pustily přebytečnou vodu. Spojte se základem a jemně nasekanou pažitkou. Dosolte, případně opepřete podle chuti.

K pomazánce podávejte vláčný čerstvý chleba, křupavé pečivo, opečené tousty či slané sušenky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

dobrá lehká večeře :) a příprava trvá chviličku

Apetit magazín

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit