Letní pomazánka z červené čočky

Letní pomazánka z červené čočky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (44)
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1763 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 194 g
Tuky 71 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nasytí čtyři osoby s menším hladem – nicméně my tuhle lehkou vláčnou pomazánku sníme v pohodě ve dvou!

Suroviny

čočka 200 g
červená, bio
olivový olej 5 PL
bio
česnek 3 stroužky
a na dochucení
cibule 1 ks
nakrájená na kostičky
mrkev 1 ks
nastrouhaná na hrubo
rajčata cherry 15 ks
bazalka 2 hrsti
čerstvá
sůl 1.5 ČL
mořská
1.  Červenou čočku na cedníku několikrát propláchněte pod tekoucí vodou a nechte dobře okapat.

2.  Na oleji orestujte cibuli a utřený česnek. Po chvíli přidejte mrkev i nastrouhanou citronovou kůru a za občasného míchání společně restujte. Dejte si vařit půl litru vody.

3.  K cibulce a k mrkvi přidejte okapanou červenou čočku a společně opékejte asi pět minut. Občas promíchejte; podle potřeby můžete přidat trochu oleje tak, aby jím byla čočka obalená a nepřipalovala se.

4.  Zalijte směs vroucí vodou a přiklop-
te. Na velmi mírném plameni vařte patnáct až dvacet minut; občas zamíchejte. Všechna voda by se měla vyvařit, čočka by měla být měkká a díky pravidelnému míchání získat ‚pomazánkovou‘ konzistenci i bez mixování.

5.  Dochuťte solí a nechte vychladnout, aby pomazánka zatuhla. Pak do ní ještě zamíchejte najemno nakrájená rajčátka, bazalku, citronovou šťávu, sůl a utřený česnek podle chuti. A olivový olej se postará o to, aby pomazánka byla krásně krémová.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit