Lepší než koláč.
Suroviny
jablko
450
g
mražené lesní ovoce
250
g
doporučujeme např. značku Ardo
mascarpone
250
g
lze nahradit zakysanou smetanou
krupicový cukr
85
g
máslo
25
g
Na těsto
mouka pšeničná hladká
2 500
g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
máslo
85
g
nakrájené na kousky
krupicový cukr
50
g
mléko
150
ml
citronová kůra
nastrouhaná, z jednoho citronu
Postup
1
Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažte máslem. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na plátky. Smažte je na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přesuňte do formy, přidejte cukr a lesní ovoce a promíchejte.
2
Změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vpracujte cukr a citronovou kůru. Přidejte mléko a lehce promíchejte.
3
Troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). Na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. Směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů)
Komentáře
Anonym
25.06.2006 21:43
skvělé
Anonym
14.07.2006 22:56
rebarbora
Anonym
07.08.2006 15:00
výborný
Anonym
20.09.2006 14:16
jiný
Anonym
09.09.2006 15:24
vylepšení
Anonym
25.04.2008 17:21
..
Anonym
13.01.2010 00:02
bomba
Anonym
21.01.2010 22:49
Bez tvarohu a se zmrzkou