Řecké špízky

Řecké špízky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 443 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 13 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přeneste se znovu na dovolenou v Řecku s těmito aromatickými a jemnými kuřecími špízy. Hodí se na gril i trouby. 

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
olivový olej
na potírání
bylinky
dobromysl, majoránka - rozemnuté najemno
sůl
pepř
arabský chléb
pita, naan a jiné
Na tsatsiki
jogurt bílý 150 g
krémový sýr 75 g
žervé nebo lučina
okurka 1 ks
neloupaná, dobře omytá
česnek 3 stroužky
utřené najemno
olivový olej
kopr
lze vynechat
sůl

Postup

1

Maso nakrájejte na co nejmenší hranolky – ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých salátů.

2

Tsatsiki: jogurt rozetřete s lučinou. Okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a česnekem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

bolo to výborné, na grile, so šalátom, doma upečenou pitou aj zazikmi. Akurát ja ich robím s kyslou smotanou a majonézou light a uhorky nesolím, len vyžmýkam.

Apetit magazín

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit