Méně vydatné než běžné zapékané těstoviny. Krásné, a přitom tak snadné!
Suroviny
Postup
Připravte těstoviny podle návodu na obalu – většinou stačí přelít je v misce horkou vodou a dát jim pět minut na to, aby zvláčněly. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Dobře vymastěte plech nebo širokou mísu z varného skla.
Lasagne sceďte. Doprostřed každého plátu dejte lžíci ricotty, posypte špenátem, osolte a opepřete. Pláty vždy přeložte napůl a okraje velmi pečlivě přitiskněte k sobě, aby se dobře spojily a náplň neměla šanci vytéct. Úhledné kapsy potom klaďte na plech tak, aby se částečně překrývaly.
Hotovou omáčku přelijte přes naskládané těstoviny a rovnoměrně ji rozetřete. Posypte strouhaným sýrem. Zapékejte, až začne omáčka bublat a sýr se roztaví (nenechte ho ale příliš zhnědnout), a neste na stůl.
Komentáře
29.10.2006 12:41
spenat
31.08.2007 09:57
Apetit 2/05
11.01.2009 23:02
Lasagne
04.02.2009 13:28
RE: Lasagne