Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstovinové polštářky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2177 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 253 g
Tuky 82 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Méně vydatné než běžné zapékané těstoviny. Krásné, a přitom tak snadné!

Suroviny

lasagne (těstovina) 250 g
olivový olej 1 PL
ricotta 250 g
nebo žervé či jemný tvaroh
rajčatová omáčka hotová 700 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Připravte těstoviny podle návodu na obalu – většinou stačí přelít je v misce horkou vodou a dát jim pět minut na to, aby zvláčněly. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Dobře vymastěte plech nebo širokou mísu z varného skla.

2

Lasagne sceďte. Doprostřed každého plátu dejte lžíci ricotty, posypte špenátem, osolte a opepřete.  Pláty vždy přeložte napůl a okraje velmi pečlivě přitiskněte k sobě, aby se dobře spojily a náplň neměla šanci vytéct. Úhledné kapsy potom klaďte na plech tak, aby se částečně překrývaly.

3

Hotovou omáčku přelijte přes naskládané těstoviny a rovnoměrně ji rozetřete. Posypte strouhaným sýrem. Zapékejte, až začne omáčka bublat a sýr se roztaví (nenechte ho ale příliš zhnědnout), a neste na stůl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

11.01.2009 23:02
chtěla bych se zeptat, jaký typ lasagní používáte. Když jsem recept zkoušela já, tak se mi těstovinové pláty k sobě přilepily a už nešly od sebe ( po krátkém vaření ). Když jsem je na druhou stranu zkoušela jen přelít horkou vodou, tak byly naopak po zapečení v troubě moc tvrdé. Čas do 15 minut jsem nedodržela. Děkuji za radu.
04.02.2009 13:28
prodavaji se lasagne co se nemusi vařit vubec, protoze se tradicne pouze zapekaji, potom lasagne ktere prave staci ponorit do vody, coz je napsano na krabicce, tak bych asi vzala ty, znacku z hlavy nevim
31.08.2007 09:57
Recept se nachází v č.2/05, str.9
29.10.2006 12:41
50 g spenatu se mi zda hodne malo, ja jsem pouzila kolem 200g (a priste dam jeste vic) a rozhodne bych ho predtim nesparovala, to z neho nezbyde skoro nic. Teplo v troube se o tom postara dostatecne. A jeste jsem pouzila zbytek zampionu, ktere jsem mela v lednicce, predtim jsem je osmahla na masle.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...