Lahůdková domácí paštika

Lahůdková domácí paštika
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lahůdková domácí paštika

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8385 kcal
Bílkoviny 377 g
Sacharidy 107 g
Tuky 672 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Touto zcela individuální směsí potěšíte i ty nejmlsnější jazýčky!

Suroviny

anglická slanina 220 g
kuře 380 g
vykoštěné maso
vepřové maso mleté 250 g
libové, jemně mleté
citronová štáva 1 PL
nebo koňak
cibule 0.5 ks
na kostičky
vejce 2 ks
rozšlehaná
petrželka 2 PL
jemně nasekaná
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
olivový olej 1 ČL
na pomazání alobalu
mandle 10 ks
půlky mandlí, opražené, na ozdobu

1Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Hranatou chlebíčkovou formu o objemu 900 g vyložte plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly a nahoře formu přesahovaly.

2Třetinu kuřecího masa nakrájejte na jemné proužky a v misce je pokapejte šťávou či koňakem. Zbytek nasekejte spolu s mletým vepřovým a cibulí v robotu. Spojte s vejci, přidejte petrželku, sůl a pepř.

3Polovinu směsi natlačte do formy; poklaďte proužky kuřecího masa a pokryjte zbytkem směsi. Překryjte přečnívající slaninou a alobalem potřeným olejem, postavte do pekáčku a nalijte do něj tolik horké vody, aby sahala do 3/4 formy. Vložte do trouby a pečte ve vodní lázni 40–50 minut.

4Nechte vychladnout, ozdobte mandlemi, úhledně zabalte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

zkoušel jsem dvojnásobnou dávku do naší hotelové restaurace na snídaně.nejde o klasickou paštiku.roztíratelnost je 0,ale chut´ výborná příprava jednoduchá

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...

Obchod Apetit