0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné na 15 rohlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1841 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 275 g
Tuky 51 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokřupava upečená snídaně

Suroviny

voda 250 ml
vlažná
olej 3 PL
lze nahradit i 100 g ztuženého pokrmového tuku
ocet 1 PL
mouka celozrnná 250 g
pšeničná
mouka pšeničná hladká 100 g
pšeničná
mouka žitná hladká 50 g
sůl 1 PL
cukr 1 PL
1 PL
sušené droždí nebo 0,25 čerstvého
koření
dle chuti (například chlebové koření či kmín s majoránkou)
semínka
(dýňová a slunečnicová semínka…)

1 Suroviny dejte v uvedeném pořadí do pečicí nádoby pekárny a zapněte program Těsto. Po jeho skončení těsto vyjměte, rozválejte na plát, nakrájejte na 15 trojúhelníků a od delší strany je zarolujte tak, aby vznikly rohlíky. Narovnejte je na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 20 minut dozlatova.

Něco navíc:
Některé pekárny mají i formu na pečení baget.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit