Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Přemek Forejt: Moje první práce mě vůbec nebavila, naposledy jsem doma dělal řízek Ondráš

Přemek Forejt
ZDROJ: TV Nova, se souhlasem Přemka Forejta
sdílet:

Na festivalu Souboj na talíři LIVE, který se odehrával v O2 Universu 20. a 21. 1. 2024, nechyběl Přemek Forejt, který promluvil o začátcích restaurace Entrée, o tom, co vaří doma i jak to má s tetováním.

Kromě hlavní stage, kde se odehrávaly souboje mezi moderátory pořadu Souboj na talíři a profesionálními kuchaři, byla na festivalu hvězdných chutí i menší VIP stage. Na ní dvojce moderátorů ze Snídaně s Novou Johan Mádr a Ondřej Havel vyzpovídali několik hvězd ze světa šoubyznysu. Po Lukáši Hejlíkovi se na pódiu objevil Přemek Forejt.

Dnes je Přemek Forejt šéfkuchařem restaurace Entrée a moderátorem jednoho z nejúspěšnějších pořadů o vaření, ale láska ke kuchařskému řemeslu se v něm neprobudila hned na učilišti.

Upřímně, ze začátku mě moje první práce vůbec nebavila a spíš jsem si říkal, že půjdu na číšníka kvůli vyšším platům. Nakonec jsem ale zůstal v kuchyni a prošel jsem si moc hezkými restauracemi,‘ uvedl a dodal, že až v Anglii ho začala práce naplno bavit.

Skryt pre seznam

Olomoucká restaurace Entrée otevřela v roce 2015. Před otevřením probíhalo roční testovací období, kdy v restauraci vařili jen pro známé, aby vyladili koncept a menu do posledního detailu.

Investor měl původně úplně jiný plán, mělo jít o steak house, moje vidina byla ale jiná,‘ vzpomínal. Investor restaurace Entrée si nakonec ale svůj původní sen splnil a naproti Entrée steakovou restauraci otevřel.

Jsem rád, když mi někdo uvaří

Moderátory zajímalo, jestli i v restauracích hodnotí jídla stejně, jako v MasterChefovi, což Přemek Forejt popřel a naopak zdůraznil, že je vždycky vděčný, když mu někdo uvaří. A jak to má, když vaří pro přátele?

Většinou je pozvu na to, na co mám chuť já. Teď nedávno jsem vařil například řízek Ondráš nebo Jemné krůtí kari, které bylo inspirované tím, které jím v jedné nepálské restauraci v Olomouci.‘ 

Šéfkuchař je známý i svým tetováním, které má téměř po celém těle. Otázkám na něj se nevyhnul ani tentokrát.

Když se otevřelo Entrée, nechal jsem si vytetovat zeleninový rukáv, mám tam různou zeleninu, třeba tady můžete vidět rajče. Teď jsem si nechal tetovat krk a jestli chcete vědět, jestli to bolelo, tak ano, bolí to jako prase. Mám mít ještě další tři sezení a vůbec se mi tam nechce,‘ přiznal Přemek.

Přemek Forejt je také tatínkem rok a půl starého syna Tristana Williama, který už teď podle jeho slov projevuje o vaření zájem. ‚Vytahuje ze šuplíku hrnce, háže do toho dudlíky a míchá je,‘ prozradil.

Po rozhovoru s moderátory Snídaně s Novou jsme se ještě Přemka zeptali na tři otázky, které pravidelně pokládáme lidem, kteří se pohybují v gastronomickém prostředí.

  • Prozradil například, že hodně utrácí v restauracích a na otázku: Jakou surovinou byste byl? Odpověděl, že byl česnekem, protože se ho špatně zbavuje.

Na pódiu VIP stage se objevily například herečky Jana Paulová a Vanda Hybnerová, moderátorka Bára Divišová, lovkyně ze soutěže Na lovu a vysokoškolská profesorka Viktorie Mertová a šéfradaktorka časopisu Apetit Jana Kopecká.

Zdroje: Apetit, TV Nova

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

Léto je doba objevování, experimentování a nacházení nových favoritů. A to hlavně v rámci jídla a pití. Chcete se letos vydat po stopách tradičních zahraničních kuchyní a nevíte, kam přesně by to mělo být? V článku vám prozradíme 3 země, ve...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč