Křehoučký řízek v bramborovém obalu. Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Užijte si to!
Postup
Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko. Řízky osolte a opepřete.
V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje. Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena. Podávejte se zeleninovou oblohou.
Rada šéfkuchaře: Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý. Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!(30 receptů)
- Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!(30 receptů)
Komentáře
Zoe Nová
06.02.2016 13:38
Výborné. Zkusila jsem takto
Výborné. Zkusila jsem takto udělat i Hermelínem a to je ještě lepší kombinace. Pochutnal si i můj masožravý otec.