Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřový řízek Ondráš
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 45
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1523 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 137 g
Tuky 62 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehoučký vepřový řízek v bramboráku – tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Spojení bramborákového těsta a vepřové pečeně či krkovice je nepopsatelně dobrý zážitek. Vyzkoušet můžete i vegetariánskou verzi, když do těsta zapečete olomoucké tvarůžky nebo třeba hermelín. Užijte si to!

Suroviny

řízky z pečeně či krkovice, mírně naklepané
sůl
olej
na smažení
pepř
Na těsto
oloupané a nastrouhané najemno
mléko 100 ml
horké
vejce 1 ks
česnek 4 stroužky
i víc (podle chuti) prolisovaný
majoránka (drhnutá) 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko.

2

Řízky osolte a opepřete.

3

V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje. Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena. Podávejte se zeleninovou oblohou.

Rada šéfkuchaře: Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý. Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

06.02.2016 13:38

Výborné. Zkusila jsem takto udělat i Hermelínem a to je ještě lepší kombinace. Pochutnal si i můj masožravý otec.

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...