Křehoučký vepřový řízek v bramboráku – tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Spojení bramborákového těsta a vepřové pečeně či krkovice je nepopsatelně dobrý zážitek. Vyzkoušet můžete i vegetariánskou verzi, když do těsta zapečete olomoucké tvarůžky nebo třeba hermelín. Užijte si to!
Suroviny
Postup
Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko.
Řízky osolte a opepřete.
V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje. Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena. Podávejte se zeleninovou oblohou.
Rada šéfkuchaře: Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý. Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.
Komentáře
Výborné. Zkusila jsem takto udělat i Hermelínem a to je ještě lepší kombinace. Pochutnal si i můj masožravý otec.