Dokonale lahodné butter chicken budete mít do hodiny na stole. Slibujeme, že nebudete litovat! Kořeněná omáčka s kousky šťavnatého kuřete jsou skvělou volbou pro lehký oběd nebo večeři. V obou případech oceníte rychlou přípravu a jednoduchý recept. Butter chicken podávejte s vařenou rýží a čerstvými lístky koriandru.
Suroviny
Postup
Nakrájené kuřecí kousky vložte do misky a obalte je ve směsi kurkumy, zázvoru, česneku, citronové šťávy a 1/2 lžičky soli. Misku přetáhněte potravinářskou fólií a maso nechte 15 minut marinovat.
Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm cibuli 10 minut, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
Pak přidejte kari pastu a rajčatový protlak, promíchejte a společně vařte 3 minuty. Přidejte kuře a opékejte dozlatova.
Přilijte vývar, smetanu, přidejte mleté mandle a vařte na malém plameni 10 minut. Posypte koriandrem a servírujte s rýží basmati.
NĚCO NAVÍC
Místo smetany můžete použít bílý smetanový (10%) jogurt s mletými mandlemi – přimíchejte je do 150 g jogurtu pokojové teploty. Ten pak na závěr opatrně po lžičkách přidejte do omáčky, která nesmí být vroucí, jinak se srazí. Povařte jen pár minut za stálého míchání a sejměte z ohně.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )
- V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů(30 receptů )