Snadné máslové kari kuře

Snadné máslové kari kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Snadné máslové kari kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1754 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 78 g
Tuky 92 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do hodiny na stole.

Související recepty

Suroviny

kuřecí prsa 500 g
na kostky
kurkuma (mletá) 1 ČL
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a nastrouhaný
česnek 2 stroužky
prolisované
citron 0.5 ks
šťáva
sůl
máslo 40 g
cibule 1 ks
velká, nakrájená najemno
kari pasta červená 3 PL
červená
rajčatový protlak 1 PL
vývar kuřecí 150 ml
smetana ke šlehání 100 ml
33%
mandle 2 PL
jemně mleté
koriandr 1 hrst
lístky
rýže basmati
vařená, k podávání

1 Nakrájené kuřecí kousky vložte do misky a obalte je ve směsi kurkumy, zázvoru, česneku, citronové šťávy a 1/2 lžičky soli. Misku přetáhněte potravinářskou fólií a maso nechte 15 minut marinovat.

2 Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm cibuli 10 minut, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. Pak přidejte kari pastu a rajčatový protlak, promíchejte a společně vařte 3 minuty. Přidejte kuře a opékejte dozlatova. Přilijte vývar, smetanu, přidejte mleté mandle a vařte na malém plameni 10 minut. Posypte koriandrem a servírujte s rýží basmati.

NĚCO NAVÍC
Místo smetany můžete použít bílý smetanový (10%) jogurt s mletými mandlemi – přimíchejte je do 150 g jogurtu pokojové teploty. Ten pak na závěr opatrně po lžičkách přidejte do omáčky, která nesmí být vroucí, jinak se srazí. Povařte jen pár minut za stálého míchání a sejměte z ohně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit