Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Snadné máslové kari kuře

Do hodiny na stole.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT35M
Dušení 0:35
Kuře Indická

Ingredience

    • 500 g prsních kuřecích řízků, na kostky
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 2cm kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • šťáva z 1/2 citronu
    • sůl
    • 40 g másla
    • 1 velká cibule, nakrájená najemno
    • 3 lžíce červené kari pasty
    • 1 lžíce rajčatového protlaku
    • 150 ml kuřecího vývaru
    • 100 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 2 lžíce jemně mletých mandlí
    • hrst lístků koriandru a vařená rýže
    • basmati k podávání

Příprava jídla

1 Nakrájené kuřecí kousky vložte do misky a obalte je ve směsi kurkumy, zázvoru, česneku, citronové šťávy a 1/2 lžičky soli. Misku přetáhněte potravinářskou fólií a maso nechte 15 minut marinovat.

2 Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm cibuli 10 minut, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. Pak přidejte kari pastu a rajčatový protlak, promíchejte a společně vařte 3 minuty. Přidejte kuře a opékejte dozlatova. Přilijte vývar, smetanu, přidejte mleté mandle a vařte na malém plameni 10 minut. Posypte koriandrem a servírujte s rýží basmati.

NĚCO NAVÍC

Místo smetany můžete použít bílý smetanový (10%) jogurt s mletými mandlemi – přimíchejte je do 150 g jogurtu pokojové teploty. Ten pak na závěr opatrně po lžičkách přidejte do omáčky, která nesmí být vroucí, jinak se srazí. Povařte jen pár minut za stálého míchání a sejměte z ohně.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová polévka s pastou tahini

Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem

Losos se sezamem a šťouchanými batáty

Těstoviny s růžičkovou kapustou

Přidat komentář