0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jemné krůtí kari

Jemné krůtí kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jemné krůtí kari

4.4 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1293 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 80 g
Tuky 47 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutí připomíná indické máslové kuře. Kořeněné je jen velmi mírně, takže poslouží jako recept, kterým můžete děti postupně zvykat na exotickou kuchyni.

Suroviny

máslo 1.5 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
podrcené
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
najemno nastrouhaný
garam masala 2 ČL
kari koření 1 ČL
kokosové mléko 400 ml
rajčatový protlak 150 g
krůtí prsa 500 g
nakrájená na kousky
baby špenát 2 hrsti
+ lístky na ozdobení

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a opékejte 2 minuty, dokud nezměkne. Pak vsypte česnek, zázvor, oboje koření a opékejte za stálého míchání 2 minuty.

2

Přilijte kokosové mléko a rajčatový protlak a prošlehejte, aby se obě tekutiny spojily. Do omáčky vložte maso a vařte zvolna 15 minut. Přidejte špenát a ještě pár minut vařte, aby zavadl.

3

Podávejte s vařenou rýží basmati, ozdobené lístky čerstvého špenátu.

Související články

Jak zacházet s kari pastou
  • Tipy a triky

Jak zacházet s kari pastou

Pokud chcete svému jídlu dodat exotický šmrnc, vsaďte na kari pastu. Ale pozor - pasty jsou opravdu silné.    ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit