Jemné krůtí kari

Jemné krůtí kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jemné krůtí kari

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1293 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 80 g
Tuky 47 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutí připomíná indické máslové kuře. Kořeněné je jen velmi mírně, takže poslouží jako recept, kterým můžete děti postupně zvykat na exotickou kuchyni.

Suroviny

máslo 1.5 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
podrcené
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
najemno nastrouhaný
garam masala 2 ČL
kari koření 1 ČL
kokosové mléko 400 ml
rajčatový protlak 150 g
krůtí prsa 500 g
nakrájená na kousky
baby špenát 2 hrsti
+ lístky na ozdobení

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a opékejte 2 minuty, dokud nezměkne. Pak vsypte česnek, zázvor, oboje koření a opékejte za stálého míchání 2 minuty.

2

Přilijte kokosové mléko a rajčatový protlak a prošlehejte, aby se obě tekutiny spojily. Do omáčky vložte maso a vařte zvolna 15 minut. Přidejte špenát a ještě pár minut vařte, aby zavadl.

3

Podávejte s vařenou rýží basmati, ozdobené lístky čerstvého špenátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit