Jemné krůtí kari chutí připomíná indické máslové kuře. Kořeněné je jen velmi mírně a příjemně, takže poslouží jako recept, kterým můžete děti či nezkušené strávníky postupně zvykat na pikantní a aromatickou exotickou kuchyni. Recept je navíc velmi jednoduchý a rychlý, vsadíme se tedy, že se rychle propracuje mezi vaše favority.
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a opékejte 2 minuty, dokud nezměkne. Pak vsypte česnek, zázvor, oboje koření a opékejte za stálého míchání 2 minuty.
Přilijte kokosové mléko a rajčatový protlak a prošlehejte, aby se obě tekutiny spojily. Do omáčky vložte maso a vařte zvolna 15 minut. Přidejte špenát a ještě pár minut vařte, aby zavadl.
Podávejte s vařenou rýží basmati, ozdobené lístky čerstvého špenátu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )