Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemné krůtí kari
Jemné krůtí kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jemné krůtí kari

4/5 Počet hodnocení: 88
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1293 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 80 g
Tuky 47 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné krůtí kari chutí připomíná indické máslové kuře. Kořeněné je jen velmi mírně a příjemně, takže poslouží jako recept, kterým můžete děti či nezkušené strávníky postupně zvykat na pikantní a aromatickou exotickou kuchyni. Recept je navíc velmi jednoduchý a rychlý, vsadíme se tedy, že se rychle propracuje mezi vaše favority. 

Suroviny

máslo 1,5 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
podrcené
zázvor (čerstvý) ½ ČL
najemno nastrouhaný
garam masala 2 ČL
kari koření 1 ČL
nakrájená na kousky
+ lístky na ozdobení

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a opékejte 2 minuty, dokud nezměkne. Pak vsypte česnek, zázvor, oboje koření a opékejte za stálého míchání 2 minuty.

2

Přilijte kokosové mléko a rajčatový protlak a prošlehejte, aby se obě tekutiny spojily. Do omáčky vložte maso a vařte zvolna 15 minut. Přidejte špenát a ještě pár minut vařte, aby zavadl.

3

Podávejte s vařenou rýží basmati, ozdobené lístky čerstvého špenátu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...