Jemné krůtí kari

Jemné krůtí kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jemné krůtí kari

4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1293 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 80 g
Tuky 47 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutí připomíná indické máslové kuře. Kořeněné je jen velmi mírně, takže poslouží jako recept, kterým můžete děti postupně zvykat na exotickou kuchyni.

Suroviny

máslo 1.5 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
podrcené
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
najemno nastrouhaný
garam masala 2 ČL
kari koření 1 ČL
kokosové mléko 400 ml
rajčatový protlak 150 g
krůtí prsa 500 g
nakrájená na kousky
baby špenát 2 hrsti
+ lístky na ozdobení

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a opékejte 2 minuty, dokud nezměkne. Pak vsypte česnek, zázvor, oboje koření a opékejte za stálého míchání 2 minuty.

2

Přilijte kokosové mléko a rajčatový protlak a prošlehejte, aby se obě tekutiny spojily. Do omáčky vložte maso a vařte zvolna 15 minut. Přidejte špenát a ještě pár minut vařte, aby zavadl.

3

Podávejte s vařenou rýží basmati, ozdobené lístky čerstvého špenátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit