
Makronky
Více než hodinu
Pro zkušené
Makronky, křehká a barevná francouzské cukrátka. Díky svému elegatnímu vzhledu se staly základem sladké sekce občerstvení na luxusních večírcích, ale i svatbách. Nebudeme lhát, na přípravu budete potřebovat nemalou cukrářskou zručnost, ale s našimi recepty je zvládnete!
Makronky jsou v Itálii známé již od 8. století, ale ve Francii se staly populárními až v období renesance. Teprve ve 20. století dostaly podobu, jakou známe dnes, tedy malých kulatých sendvičů z mandlové mouky s náplní z máslového krému, ganache nebo džemu.
[[nid:39417]]
Makronky se vyrábí ze směsi jemně mletých mandlí (mandlové mouky), moučkového cukru, bílků a krystalového cukru. Podle preferencí se do těsta přidává potravinářské barvivo.
Níže najdete základní recept od cukrářky Petry Stahlové, jehož soucástí jsou i dvě lahodné náplně. S tímto receptem se vám lahodné makronky z křehkého mandlového těsta plnené sladkým krémem určite podaří.
Domácí výroba makronek může být náročná, ale obohacující cukrářská zkušenost. U nás na webu najdete spoustu receptů a návodů, které začátečníkům pomohou začít.
Makronky jsou také skvělým dárkem pro gurmány. Prodávají se v různých velikostech a baleních, což z nich činí elegantní a sofistikovaný dárek. Pokud je budete vyrábět jako dárek doma, zkuste být kreativní a krabičku na ně vyrobit.
Zdroj: Apetit