Makronky jsou křehký mandlový dezert, který se často objevuje jako součást sladkého baru na svatbách nebo jiných významných oslavách. Ať už jednotlivě vyskládané do makronkové věže, nebo se jimi zdobí dorty a jiné zákusky. Pokud chcete tuto cukrářskou výzvu pokořit, vyzkoušejte náš recept, kterým vás krok po kroku provede cukrářka Petra Stahlová. Ukáže také, jak připravit krém na makronky, v našem případě pistaciovou a karamelovou ganache.
Videorecept
Suroviny
Na 40 hotových makronek (1 dávka ganache odpovídá 1 dávce těsta)
Suroviny
Na 40 hotových makronek (1 dávka ganache odpovídá 1 dávce těsta)
Na pistáciovou ganache
Na karamelovou ganache
Na makronky
Na obarvení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 5164 kcal
- Bílkoviny 71 g
- Sacharidy 578 g
- Tuky 298 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2017/12
Prosincové číslo Apetitu plné vánoční inspirace je tu! Víme, že se na svátky těšíte celý rok stejně jako my. A proto jsme si dali opravdu záležet, abyste si je v naší společnosti opravdu užili. Upečeme si nové neokoukané druhy cukroví, k dokonalosti vyladěné francouzské makronky či okouzlující dezerty s vůní perníkového koření. Štědrý den zahájíme rozmazlovací snídaní, v poledne naservírujeme postní oběd a na závěr nás čeká dokonalá hostina plná tradičních chutí s novým nábojem. Autoři nových českých kuchařek nám představí své oblíbené sváteční recepty. Společně také vyrobíme jedlé dárky, které jsou hotové raz dva. Přejeme překrásné svátky a dobrou chuť! Apetit, napsáno s chutí.