0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosovo-čokoládové makronky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Pro zkušené 12 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3268 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 302 g
Tuky 192 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

,Kokosáky‘ není úplně snadné rozlousk­nout, ale s námi to zvládnete: ořech ­zabalte do utěrky, aby vám neutíkal, a pak do něj pořádně uhoďte kladivem.

Suroviny

krupicový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
kokos 200 g
hrubě strouhaný čerstvý kokos, odpovídá 1 ořechu
tmavá čokoláda 150 g
nasekaná, lze nahradit jinou čokoládou

Troubu zahřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V důkladně odmaš­těné míse ušlehejte z bílku tuhý sníh a pak postupně vmíchávejte cukr, až směs zhoustne a bude se lesk­nout. Prosijte mouku a pak ji spolu s kokosem vmíchejte do bílku, aby se suroviny dokonale spojily.

Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pokládejte na ně kulaté vykrajovátko o průměru osm centimetrů a dejte do něho vždy trochu těsta (je spíš vazké, proto tento postup) a vytvořte kolečka. Pečte patnáct až osmnáct minut. Placičky jsou hotové, když mají okraje krásně zlaté, zatímco prostředky právě chytají barvu. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a přesuňte na mřížku.

Zatímco makronky chladnou, rozpusťte čokoládu v mikrovlnce nebo ve vodní lázni a nechte ji trochu zchlad­nout. Pak jí potřete hladkou stranu ­koleček. Dejte ztuhnout do ledničky.

TIP
Makronky vydrží ve vzducho­těsné nádobě dva dny. Můžete je také napéct mnohem menší (doba pečení se zkrátí) a podávat jako efektní pohoštění ke kávě.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

Láká mně to - vyzkouším, snad ten kokos od předvánoc bude ještě k použití. Jen - ve vzduchotěsné nádobě jen dva dny??? Není to chybička?

Anonym

Recept se nachází v č.2/07, str.69

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč