Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosovo-čokoládové makronky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Pro zkušené 12 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3268 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 302 g
Tuky 192 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

,Kokosáky‘ není úplně snadné rozlousk­nout, ale s námi to zvládnete: ořech ­zabalte do utěrky, aby vám neutíkal, a pak do něj pořádně uhoďte kladivem.

Suroviny

kokos 200 g
hrubě strouhaný čerstvý kokos, odpovídá 1 ořechu
tmavá čokoláda 150 g
nasekaná, lze nahradit jinou čokoládou

Postup

1

Troubu zahřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V důkladně odmaš­těné míse ušlehejte z bílku tuhý sníh a pak postupně vmíchávejte cukr, až směs zhoustne a bude se lesk­nout. Prosijte mouku a pak ji spolu s kokosem vmíchejte do bílku, aby se suroviny dokonale spojily.

2

Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pokládejte na ně kulaté vykrajovátko o průměru osm centimetrů a dejte do něho vždy trochu těsta (je spíš vazké, proto tento postup) a vytvořte kolečka. Pečte patnáct až osmnáct minut. Placičky jsou hotové, když mají okraje krásně zlaté, zatímco prostředky právě chytají barvu. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a přesuňte na mřížku.

3

Zatímco makronky chladnou, rozpusťte čokoládu v mikrovlnce nebo ve vodní lázni a nechte ji trochu zchlad­nout. Pak jí potřete hladkou stranu ­koleček. Dejte ztuhnout do ledničky.

TIP
Makronky vydrží ve vzducho­těsné nádobě dva dny. Můžete je také napéct mnohem menší (doba pečení se zkrátí) a podávat jako efektní pohoštění ke kávě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

23.01.2008 08:05
Recept se nachází v č.2/07, str.69
16.01.2008 07:38
Láká mně to - vyzkouším, snad ten kokos od předvánoc bude ještě k použití. Jen - ve vzduchotěsné nádobě jen dva dny??? Není to chybička?

Apetit magazín