Kokosovo-čokoládové makronky

Kokosovo-čokoládové makronky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3268 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 302 g
Tuky 192 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

,Kokosáky‘ není úplně snadné rozlousk­nout, ale s námi to zvládnete: ořech ­zabalte do utěrky, aby vám neutíkal, a pak do něj pořádně uhoďte kladivem

Suroviny

bílek 1 ks
krupicový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
kokos 200 g
strouhaný, čerstvý, odpovídá jednomu ořehu
tmavá čokoláda 150 g
lze nahradit jinou čokoládou, nasekaná
1.  Troubu zahřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V důkladně odmaš­těné míse ušlehejte z bílku tuhý sníh a pak postupně vmíchávejte cukr, až směs zhoustne a bude se lesk­nout. Prosijte mouku a pak ji spolu s kokosem vmíchejte do bílku, aby se suroviny dokonale spojily.

2.  Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pokládejte na ně kulaté vykrajovátko o průměru osm centimetrů a dejte do něho vždy trochu těsta (je spíš vazké, proto tento postup) a vytvořte kolečka. Pečte patnáct až osmnáct minut. Placičky jsou hotové, když mají okraje krásně zlaté, zatímco prostředky právě chytají barvu. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a přesuňte na mřížku.

3.  Zatímco makronky chladnou, rozpusťte čokoládu v mikrovlnce nebo ve vodní lázni a nechte ji trochu zchlad­nout. Pak jí potřete hladkou stranu ­koleček. Dejte ztuhnout do ledničky.

Tip:
Makronky vydrží ve vzducho­těsné nádobě dva dny. Můžete je také napéct mnohem menší (doba pečení se zkrátí) a podávat jako efektní pohoštění ke kávě.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit