,Kokosáky‘ není úplně snadné rozlousknout, ale s námi to zvládnete: ořech zabalte do utěrky, aby vám neutíkal, a pak do něj pořádně uhoďte kladivem.
Suroviny
Postup
Troubu zahřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V důkladně odmaštěné míse ušlehejte z bílku tuhý sníh a pak postupně vmíchávejte cukr, až směs zhoustne a bude se lesknout. Prosijte mouku a pak ji spolu s kokosem vmíchejte do bílku, aby se suroviny dokonale spojily.
Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pokládejte na ně kulaté vykrajovátko o průměru osm centimetrů a dejte do něho vždy trochu těsta (je spíš vazké, proto tento postup) a vytvořte kolečka. Pečte patnáct až osmnáct minut. Placičky jsou hotové, když mají okraje krásně zlaté, zatímco prostředky právě chytají barvu. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a přesuňte na mřížku.
Zatímco makronky chladnou, rozpusťte čokoládu v mikrovlnce nebo ve vodní lázni a nechte ji trochu zchladnout. Pak jí potřete hladkou stranu koleček. Dejte ztuhnout do ledničky.
TIP
Makronky vydrží ve vzduchotěsné nádobě dva dny. Můžete je také napéct mnohem menší (doba pečení se zkrátí) a podávat jako efektní pohoštění ke kávě.
Komentáře