Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 60 min
4,5 (13x)
4. 3. 2016
Matchakronky s čokoládovou náplní
Apetit
Matchakronky s čokoládovou náplní
Apetit


Pro zkušené
< 60 min
4,5 (13x)

Na výrobu populárních makronek vám stačí mít pár surovin a ovládnout několik fíglů. Praktické rady a triky najdete v našem videu s cukrářkou Zuzkou.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 32 kompletních makronek o průměru cca 4 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 32 kompletních makronek o průměru cca 4 cm

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3994 kcal
  • Bílkoviny 69 g
  • Sacharidy 363 g
  • Tuky 250 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/3

Než přijde jaro, máme pro vás lahůdky pro radost i pro zdraví. Skvělé ryby na másle, recepty s masem i bez masa a také svěží saláty.Zakouzlíme s čajem, který umí dochutit jídlo stejně jako koření.Myslíme i na sladkomilné. Objevte s námi ty nejlepší skandinávské dezerty. Mandlový dort s máslovým krémem a griliášem vás dostane stejně jako nás v redakci.V březnovém Apetitu vám také nabízíme malou ukázku z připravované kuchařky Rýže a spoustu dalších receptů, na kterých si pochutnáte.

Související články

TOP 5 superpotravin, které posílí tělo i mysl

Superpotraviny: zázraky v naší kuchyni?

Mohlo by se zdát, že v posledních letech se se superpotravinami roztrhl pytel. Téma se pravidelně objevuje na titulních stranách časopisů o zdravé výživě, zatímco příznivci zdravého životního stylu jim někdy přisuzují téměř magické účinky.

[[nid:31047]]

Superpotraviny jsou opravdu bohaté na živiny, které mohou mít pro naše tělo řadu pozitivních účinků: ukrývají v sobě důležité vitamíny a minerály, ale také antioxidanty, které snižují riziko vzniku závažných chorob i zánětů. V českém prostředí nejsou přitom zdaleka takovou novinkou, jak by se mohlo zdát. I v našich končinách se mnohé z nich využívají už stovky let. Které z nich by ve vaší domácnosti určitě neměly chybět?

1. Med

Sladkou dobrotu ze včelího úlu ochutnal snad každý z nás. Med (a nejen včelí) má pro náš organismus řadu prokazatelných účinků. Kromě toho, že slouží jako vydatný zdroj energie, má antibakteriální účinky a napomáhá při hojení ran. Patří mezi silné antioxidanty, jehož účinky dobře znaly i generace našich (pra)babiček. V kombinaci s mlékem působí med jako blahodárný elixír na pocuchané nervy. Proto se s oblibou přidává do křupavých sušenek nebo pečených pokrmů, jako jsou koláče nebo třeba kachní maso.

[[nid:10441]]

2. Borůvky

Tmavé bobulky z našich lesů lahodí nejen oku, ale i tělu: mají totiž silné antioxidační účinky a chrání naše buňky před volnými radikály (látky, které v nadměrném množství poškozují organismus a přispívají ke vzniku civilizačních chorob). Navíc obsahují vlákninu, vitaminy C, K a minerály jako mangan, který podporuje nervový systém i správnou funkci kostí a chrupavek. Přibalte si občas borůvky na cestu do práce. Gurmáni si je mohou přidat do ovesné kaše nebo tvarohového dezertu. Až vás přepadne hlad, budete mít po ruce nejen lahodnou svačinku, ale také pořádnou porci zdraví prospěšných látek.

[[nid:36364]]

3. Ořechy

Oříšky milujeme hned z několika důvodů: kromě neodolatelné chuti nás spolehlivě zasytí, ať už je zbaštíme jen tak, nebo s nimi vylepšíme domácí chléb či voňavé muffiny. Pod tvrdou slupkou najdeme celou řadů dalších užitečných látek, jako jsou vitaminy E, K nebo prospěšné fytosteroly, přispívající k redukci tzv. zlého cholesterolu.

[[nid:37096]]

4. Avokádo

Tajemnému kouzlu zeleného ovoce propadly už celé zástupy labužníků. Stačí se jen podívat, jaké popularitě se v posledních letech těší toasty a chlebíčky natírané avokádem. Částečně snad za to může i cizokrajný původ: avokádo pochází až z Mexika, kde se údajně objevilo před více než deseti tisíci lety. Avokáda obsahují okolo 60 % mononasycených kyselin s protizánětlivými účinky a prospěšné mastné kyseliny. Nechybí ani antioxidanty, vláknina a minerály jako již zmiňovaný mangan nebo draslík a hořčík.  Díky svému složení pomáhá avokádo při hubnutí (snižuje hladinu cholesterolu), působí proti osteoporóze a chrání před újmou náš zrak.

[[nid:33001]]

5. Quinoa

Patří do skupiny staroobilnin, jejíž pozitivní účinky znali už obyvatelé incké říše. Quinoa [ kinua ] se ve starých dobách těšila velké úctě a byla nazývána „matkou obilí". Ztracenou slávu získala zpátky teprve nedávno, a to díky vysokému podílu bílkovin, vlákniny a minerálů (fosfor, železo, zinek…).

Quinoa obsahuje také vysoké procento antioxidantů, mj. rostlinných flavonoidů s protirakovinnými a antidepresivními účinky. Pokud si quinou zpříjemníte třeba pracovní oběd, rozhodně nic nepokazíte. Vyzkoušejte třeba lehké a výživné rizotto nebo salát z quinoy. Zaručeně si pochutnáte a doplníte ztracenou energii.

[[nid:30802]]

Už se vám sbíhají sliny na další super-pochoutky? Prozkoumejte sekci pod článkem, kde najdete další inspiraci na zdravé delikatesy, které utuží vaše zdraví a potěší chuťové pohárky.