Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Makronky

Milujete francouzské dezerty a rádi byste upekli dokonalé makronky? Přiznáváme, že tohle cukroví vyžaduje alespoň základní cukrářskou dovednost, ale proč nezkusit štěstí začátečníka? Jsou vkusným a luxusním kouskem, který poskládaný do makronkové věže zazáří nejen na svatebních hostinách.

 

Makronky lze také použít na zdobení dortů, tartaletek, cupcaků a jiných zákusků. Slepte upečené skořápky domácí zmrzlinou, předejte ovoce a vznikne osvěžující letní dezert, kterému neodoláte. Víte, kde se vzala makronka a co má společného s naší laskonkou?

...

 

  • Základní recept na makronky tvoří mandlová mouka, moučkový a krupicový cukr, bílky, případně potravinářské barvivo. 
  • Jako recept pro začátečníky doporučujeme zvolit matchakronky s čokoládovou náplní, které jsou zhotovené francouzskou metodou. 
  • Italská metoda je pracnější, protože musíte připravit cukrový rozvar, který následně vlijete do našlehaných bílků. Ovšem má to tu výhodu, že bílek je stabilnější a makronky získají lesklý povrch a méně nápadnou nožičku.
  • Trvanlivost slepených makronek závisí na druhu náplně, kterou použijete. Ideální je čokoládová ganache nebo ochucený bílkovo-máslový krém. Ale pokud budete dezert konzumovat okamžitě, použijte jakýkoli jiný.
  • V našem receptu na makronky najdete srozumitelně popsaný postup i s obrázky, takže věříme, že se vám jistě povedou. 

Celý popis