Makronky
Milujete francouzské dezerty a rádi byste upekli dokonalé makronky? Přiznáváme, že tohle cukroví vyžaduje alespoň základní cukrářskou dovednost, ale proč nezkusit štěstí začátečníka? Jsou vkusným a luxusním kouskem, který poskládaný do makronkové věže zazáří nejen na svatebních hostinách.
Makronky lze také použít na zdobení dortů, tartaletek, cupcaků a jiných zákusků. Slepte upečené skořápky domácí zmrzlinou, předejte ovoce a vznikne osvěžující letní dezert, kterému neodoláte. Víte, kde se vzala makronka a co má společného s naší laskonkou?
...
- Základní recept na makronky tvoří mandlová mouka, moučkový a krupicový cukr, bílky, případně potravinářské barvivo.
- Jako recept pro začátečníky doporučujeme zvolit matchakronky s čokoládovou náplní, které jsou zhotovené francouzskou metodou.
- Italská metoda je pracnější, protože musíte připravit cukrový rozvar, který následně vlijete do našlehaných bílků. Ovšem má to tu výhodu, že bílek je stabilnější a makronky získají lesklý povrch a méně nápadnou nožičku.
- Trvanlivost slepených makronek závisí na druhu náplně, kterou použijete. Ideální je čokoládová ganache nebo ochucený bílkovo-máslový krém. Ale pokud budete dezert konzumovat okamžitě, použijte jakýkoli jiný.
- V našem receptu na makronky najdete srozumitelně popsaný postup i s obrázky, takže věříme, že se vám jistě povedou.
Celý popis