Po prvním zakousnutí se budete roplývat stejně jako křehké mandlové pusinky s malinovou zmrzlinou ve vašich ústech.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. V čisté suché míse šlehejte bílky. Po půl minutě přidejte k bílkům lžíci krupicového cukru a vanilku a šlehejte 10 minut, aby byl sníh hladký, lesklý a pevný. Postupně ve dvou dávkách do sněhu zapracujte mandle s moučkovým cukrem a hmotu přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou 1,5 cm trubičkou.
Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kulaté pusinky - makronky - o průměru asi 7 cm. (Můžete si je předkraslit na pečící papír podle skleničky či vykrajovátka, ale nezapomeňte ho potom otočit pokreslenou stranou dolů.) Nechte 20 minut stát, aby makronky zaschly.
Snižte teplotu v troubě na 130°C, přesuňte do ní plech s makronkami a pečte 20 minut, nebo dokud není povrch křupavý a střed vláčný, ale ne lepkavý. Nechte vychladnout na plechu.
Makronky si rozdělte na poloviny. Na jednu polovinu (na plochou stranu) naneste zmrzlinu a přiklopte zbývající makronkou jako sendvič. Poprašte moučkovým cukrem a ozdobte malinami. Můžete podávat i se šlehačkou.
NĚCO NAVÍC
Makronky můžete upéct i několik dní předem a uchovat je v chladu s suchu ve vzduchotěsné nádobě nebo je lze i zamrazit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty jako pro panenku Barbie. Dvacet růžových zákusků z borůvek, malin a višní(21 receptů )
- Letní francouzské menu na neděli(5 receptů )
- Jak na makronky, aby se vždy povedly plus 11 receptů(11 receptů )