Vanilkové makronky s malinovou zmrzlinou

Vanilkové makronky s malinovou zmrzlinou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2035 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 252 g
Tuky 72 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Po prvním zakousnutí se budete roplývat stejně jako křehké mandlové pusinky s malinovou zmrzlinou ve vašich ústech. 

Suroviny

moučkový cukr 200 g
+ navíc na poprášení
mandle loupané 120 g
jemně mleté
bílek 3 ks
krupicový cukr 1 PL
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
zmrzlina
malinová, k podávání
maliny
na ozdobení
smetana ke šlehání
ušlehaná, k podávání

1 Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. V čisté suché míse šlehejte bílky. Po půl minutě přidejte k bílkům lžíci krupicového cukru a vanilku a šlehejte 10 minut, aby byl sníh hladký, lesklý a pevný. Postupně ve dvou dávkách do sněhu zapracujte mandle s moučkovým cukrem a hmotu přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou 1,5 cm trubičkou. 

2 Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kulaté pusinky - makronky - o průměru asi 7 cm. (Můžete si je předkraslit na pečící papír podle skleničky či vykrajovátka, ale nezapomeňte ho potom otočit pokreslenou stranou dolů.) Nechte 20 minut stát, aby makronky zaschly. 

3 Snižte teplotu v troubě na 130°C, přesuňte do ní plech s makronkami a pečte 20 minut, nebo dokud není povrch křupavý a střed vláčný, ale ne lepkavý. Nechte vychladnout na plechu. 

4 Makronky si rozdělte na poloviny. Na jednu polovinu (na plochou stranu) naneste zmrzlinu a přiklopte zbývající makronkou jako sendvič. Poprašte moučkovým cukrem a ozdobte malinami. Můžete podávat i se šlehačkou. 

NĚCO NAVÍC 
Makronky můžete upéct i několik dní předem a uchovat je v chladu s suchu ve vzduchotěsné nádobě nebo je lze i zamrazit. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...

Obchod Apetit