Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.2/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Pro zkušené Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2035 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 252 g
Tuky 72 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po prvním zakousnutí se budete roplývat stejně jako křehké mandlové pusinky s malinovou zmrzlinou ve vašich ústech. 

Suroviny

+ navíc na poprášení
jemně mleté
semínka vyškrábnutá
zmrzlina
malinová, k podávání
na ozdobení
ušlehaná, k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. V čisté suché míse šlehejte bílky. Po půl minutě přidejte k bílkům lžíci krupicového cukru a vanilku a šlehejte 10 minut, aby byl sníh hladký, lesklý a pevný. Postupně ve dvou dávkách do sněhu zapracujte mandle s moučkovým cukrem a hmotu přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou 1,5 cm trubičkou.

2

Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kulaté pusinky - makronky - o průměru asi 7 cm. (Můžete si je předkraslit na pečící papír podle skleničky či vykrajovátka, ale nezapomeňte ho potom otočit pokreslenou stranou dolů.) Nechte 20 minut stát, aby makronky zaschly.

3

Snižte teplotu v troubě na 130°C, přesuňte do ní plech s makronkami a pečte 20 minut, nebo dokud není povrch křupavý a střed vláčný, ale ne lepkavý. Nechte vychladnout na plechu.

4

Makronky si rozdělte na poloviny. Na jednu polovinu (na plochou stranu) naneste zmrzlinu a přiklopte zbývající makronkou jako sendvič. Poprašte moučkovým cukrem a ozdobte malinami. Můžete podávat i se šlehačkou.

NĚCO NAVÍC
Makronky můžete upéct i několik dní předem a uchovat je v chladu s suchu ve vzduchotěsné nádobě nebo je lze i zamrazit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín