Vanilkové makronky s malinovou zmrzlinou

Vanilkové makronky s malinovou zmrzlinou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do hodiny Pro zkušené Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2035 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 252 g
Tuky 72 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po prvním zakousnutí se budete roplývat stejně jako křehké mandlové pusinky s malinovou zmrzlinou ve vašich ústech. 

Související recepty

Suroviny

moučkový cukr 200 g
+ navíc na poprášení
mandle loupané 120 g
jemně mleté
bílek 3 ks
krupicový cukr 1 PL
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
zmrzlina
malinová, k podávání
maliny
na ozdobení
smetana ke šlehání
ušlehaná, k podávání

1 Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. V čisté suché míse šlehejte bílky. Po půl minutě přidejte k bílkům lžíci krupicového cukru a vanilku a šlehejte 10 minut, aby byl sníh hladký, lesklý a pevný. Postupně ve dvou dávkách do sněhu zapracujte mandle s moučkovým cukrem a hmotu přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou 1,5 cm trubičkou. 

2 Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kulaté pusinky - makronky - o průměru asi 7 cm. (Můžete si je předkraslit na pečící papír podle skleničky či vykrajovátka, ale nezapomeňte ho potom otočit pokreslenou stranou dolů.) Nechte 20 minut stát, aby makronky zaschly. 

3 Snižte teplotu v troubě na 130°C, přesuňte do ní plech s makronkami a pečte 20 minut, nebo dokud není povrch křupavý a střed vláčný, ale ne lepkavý. Nechte vychladnout na plechu. 

4 Makronky si rozdělte na poloviny. Na jednu polovinu (na plochou stranu) naneste zmrzlinu a přiklopte zbývající makronkou jako sendvič. Poprašte moučkovým cukrem a ozdobte malinami. Můžete podávat i se šlehačkou. 

NĚCO NAVÍC 
Makronky můžete upéct i několik dní předem a uchovat je v chladu s suchu ve vzduchotěsné nádobě nebo je lze i zamrazit. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit