Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Připravte si super saláty podle Beyoncé, které jedla během očisty

Freekeh, quinoa, obiloviny, rýže
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Veleúspěšná zpěvačka Beyoncé nedávno vydala své sedmé album Renaissance, kterým vzdává hold klubové taneční hudbě. A v klipu k singlu Break My Soul vypadá tahle trojnásobná matka, která v září oslaví jednačtyřicáté narozeniny, naprosto fantasticky. Jak to dělá?

Ve skvělé formě díky veganské dietě

Beyoncé přiznává, že svou dokonalou postavu nemá zadarmo. Podle svých slov není od přírody hubená, a pokud se chce před důležitým vystoupením nebo jinou událostí dostat do formy, musí na tom zapracovat.

  • Proto třeba v roce 2013 společně se svým manželem rapperem Jay-Z podstoupili 22denní veganskou dietu, kterou jim na míru sestavil trenér a veganský guru Marco Borges.
  • Připravte si dva saláty, na kterých si během očisty nejvíce pochutnávali:

„Superfood“ salát s quinoou, mandlemi a rukolou

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce jablečného octu
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • 4 hrsti rukoly
  • 1 a půl šálku uvařené a vychladlé červené quinoy
  • 1 a půl šálku na kousky nakrájeného žlutého medového melounu
  • ¼ šálku loupaných mandlí
  • mořská sůl a černý pepř na dochucení

K přípravě dresinku stačí smíchat olej, ocet a sirup, které podle libosti dochutíte solí a pepřem. Pak už jen na dva talíře rozdělit rukolu, quinou, meloun, posypat mandlemi a zalít dresinkem.

„I Am Pure“ salát z kadeřávku a mořských řas

Tenhle salát si hvězdný manželský pár objednával ve vyhlášené losangelské restauraci Cafe Gratitude, jehož recept na 4–6 porcí prozradil tamní šéfkuchař Dreux Ellis.

Ingredience na dresink:

  • ½ šálku sezamové pasty tahini
  • ¾ šálku opláchnutých slunečnicových semínek, který byly 4–8 hodin namočené ve vodě
  • ½ šálku citronové šťávy
  • ½ šálku vody
  • 1 šálek olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 3–5 stroužků česneku
  • ½ svazku petrželky

Další ingredience na salát:

  • 1 polévková lžíce sezamového oleje
  • 1 šálek mandlí
  • 6 šálků natrhaného kadeřávku
  • 1 šálek na kostičky nakrájené okurky
  • 1 šálek nastrouhané mrkve
  • ½ šálku namočených a opláchnutých mořských řas (například wakame)
  • 4 listy řasy nori (nakrájené na čtverce)
  • ½ šálku nasekané směsi koriandru, bazalky a jarní cibulky

Všechny ingredience na dresink, kromě nasekané petrželky, rozmixujte dohladka. Tu přidejte až do rozmixované směsi a vše lehce promíchejte.
Šálek mandlí promíchejte se lžící olivového oleje, dejte na plech a posypte solí. Mandle opékejte v rozpálené troubě na cca 200 °C přibližně 10–15 minut. Dávejte pozor, aby se nespálily, a pravidelně je kontrolujte.

Nakonec smíchejte kadeřávek, okurku, mrkev, mořské řasy a koriandr, bazalku a jarní cibulku. Směs přelijte šálkem dresinku, ozdobte nakrájenou řasou nori, opečenými mandlemi a lehce zakápněte sezamovým olejem.

Co dalšího najdete na denním menu královny Bey?

Americká umělkyně dbá na pitný režim, proto se snaží každý den vypít přes tři litry vody s citronem. Také si zakládá na konzumaci převážně průmyslově nezpracovaných potravin.

  • Časopisu Shape prozradila, že nikdy nevynechává snídani. Často volí míchané bílky, zeleninové smoothie nebo celozrnné cereálie s nízkotučným mlékem.
  • K obědu a večeři pak jí hodně ryb a zeleniny, ale nevyhýbá se ani sacharidům jako je quinoa a pita chléb.

Nedělní cheat meal

V rozhovoru pro časopis People uvedla, že volné neděle nejraději tráví s rodinou v New Yorku a ráda zajde do jedné ze svých oblíbených italských restaurací.

  • „V neděli si vždycky dávám jedno jídlo, na které mám opravdu chuť. A většinou je to pizza.“ K tomu si prý ráda dopřeje sklenici červeného vína a sleduje seriál Hra o trůny.

Zdroje informací: US Weekly, EatingWell, People, Now To Love

 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Zorka Švarcová

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...