
Kadeřávkový salát s jablky
Na focení v nás zmizel ihned poté, co jsme odsouhlasili fotku. Vzhledem i chutí obstojí i na svátečním stole.
Vydání: 2018/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 pomeranč
- 150 g kadeřávku (my jsme použili zelený a zelenofialový), zbaveného řapíků a tuhých žeber, krátce spařeného horkou vodou a úhledně nakrájeného
- 1 avokádo, vypeckované, oloupané a nakrájené na plátky (z kratší strany)
- 1/4 hlávky červeného zelí, nakrájená na tenké nudličky
- 4 červené ředkvičky, na tenká kolečka (lze nahradit bílou ředkví)
- 2 jablka, zbavená jádřince a nakrájená na plátky, klínky či kolečka
- 30 g nahrubo nasekaných pistácií (nebo neloupaných mandlí) na posypání
- šťáva z 1 pomeranče
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Z pomeranče okrájejte ostrým nožíkem nad miskou kůru až na dužinu. Pak podél blanek vykrájejte jednotlivé čisté dílky neboli filátka. Zachycenou šťávu vypijte nebo přidejte do zálivky.
2 Prošlehejte všechny přísady na zálivku, osolte a opepřete.
3 Suroviny na salát včetně pomerančových filátek naaranžujte na servírovací talíř, pokropte zálivkou a posypte pistáciemi nebo mandlemi.
Přidat komentář