Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kadeřávkový salát s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1128 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 98 g
Tuky 67 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na focení v nás zmizel ihned poté, co jsme odsouhlasili fotku. Vzhledem i chutí obstojí i na svátečním stole.

Suroviny

(my jsme použili zelený a zelenofialový), bez řapíků a tuhých žeber, krátce spařeného horkou vodou a úhledně nakrájeného
na plátky
na tenké nudličky
ředkvičky 4 ks
na tenká kolečka (lze nahradit bílou ředkví)
pokrájená
pistácie 30 g
nahrubo
Na zálivku
šťáva
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej extra panenský 2 PL
hořčice hrubozrnná 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Z pomeranče okrájejte ostrým nožíkem nad miskou kůru až na dužinu. Pak podél blanek vykrájejte jednotlivé čisté dílky neboli filátka. Zachycenou šťávu vypijte nebo přidejte do zálivky.

2

Prošlehejte všechny přísady na zálivku, osolte a opepřete.

3

Suroviny na salát včetně pomerančových filátek naaranžujte na servírovací talíř, pokropte zálivkou a posypte pistáciemi nebo mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín