0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kadeřávkový salát s jablky

Kadeřávkový salát s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kadeřávkový salát s jablky

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1128 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 98 g
Tuky 67 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na focení v nás zmizel ihned poté, co jsme odsouhlasili fotku. Vzhledem i chutí obstojí i na svátečním stole.

Suroviny

pomeranč 1 ks
kadeřávek 150 g
(my jsme použili zelený a zelenofialový), bez řapíků a tuhých žeber, krátce spařeného horkou vodou a úhledně nakrájeného
avokádo 1 ks
na plátky
zelí červené 0.25 ks
na tenké nudličky
ředkvičky 4 ks
na tenká kolečka (lze nahradit bílou ředkví)
jablko 2 ks
pokrájená
pistácie 30 g
nahrubo
Na zálivku
pomeranč 1 ks
šťáva
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej extra panenský 2 PL
hořčice hrubozrnná 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Z pomeranče okrájejte ostrým nožíkem nad miskou kůru až na dužinu. Pak podél blanek vykrájejte jednotlivé čisté dílky neboli filátka. Zachycenou šťávu vypijte nebo přidejte do zálivky.

2 Prošlehejte všechny přísady na zálivku, osolte a opepřete.

3 Suroviny na salát včetně pomerančových filátek naaranžujte na servírovací talíř, pokropte zálivkou a posypte pistáciemi nebo mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit