Kadeřávkový salát s jablky

Kadeřávkový salát s jablky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1128 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 98 g
Tuky 67 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na focení v nás zmizel ihned poté, co jsme odsouhlasili fotku. Vzhledem i chutí obstojí i na svátečním stole.

Suroviny

pomeranč 1 ks
kadeřávek 150 g
(my jsme použili zelený a zelenofialový), zbaveného řapíků a tuhých žeber, krátce spařeného horkou vodou a úhledně nakrájeného
avokádo 1 ks
vypeckované, oloupané a nakrájené na plátky (z kratší strany)
zelí červené 0.25
nakrájená na tenké nudličky
ředkvičky 4 ks
na tenká kolečka (lze nahradit bílou ředkví)
jablka 2 ks
zbavená jádřince a nakrájená na plátky, klínky či kolečka
pistácie 30 g
nahrubo nasekaných, (nebo neloupaných mandlí) na posypání
Na zálivku
pomeranč 1 ks
šťáva
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej extra panenský 2 PL
hořčice hrubozrnná 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Z pomeranče okrájejte ostrým nožíkem nad miskou kůru až na dužinu. Pak podél blanek vykrájejte jednotlivé čisté dílky neboli filátka. Zachycenou šťávu vypijte nebo přidejte do zálivky.

2 Prošlehejte všechny přísady na zálivku, osolte a opepřete.

3 Suroviny na salát včetně pomerančových filátek naaranžujte na servírovací talíř, pokropte zálivkou a posypte pistáciemi nebo mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit