Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kulináři z Apetit pikniku, ze kterých se staly hvězdy: Kamu tehdy nabídla streetfood z Vietnamu, z Kateřiny Kočičkové se stala naše redaktorka

Čokoládové dortíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Amatérští kulináři z řad čtenářů Apetitu každý rok přijíždějí na piknik s domácími dobrotami, které připravili s obrovským nadšením a láskou. Mnozí z nich pak svůj koníček přemění na svou novou profesi. A jde jim to pořád skvěle! Vybrali jsme pro vás 8 kulinářských hvězd, které dodnes září.

Na Apetit pikniku každý rok objevujeme nové odvážné kulináře, kteří jdou s kůží na trh poprvé. Často je spojuje sen o vlastní kavárně, cukrárně či obchodě. Jednoduše touží po tom, aby ze stánků amatérských prodejců přešli do profesionální zóny. A mnohým se to podaří.

Zavzpomínejte spolu s námi, kdo začínal jako kulinář na Apetit pikniku a koho dnes znají tisíce lidí a své poctivé dobroty úspěšně šíří do světa.

1. Čongrády

Poctivé paštiky podle dědečkova receptu ohromily návštěvníky 1. Apetit pikniku v Karlíně. Tomáš Babinec se svým týmem získal titul Nejlepší kulinář a dnes patří ke stálicím piknikové nabídky. Máme radost, že na Apetit pikniku nebude chybět ani letos.

2. Tři kopečky

V roce 2012 na 2. Apetit pikniku patřila Kateřina Kočičková k nejúspěšnějším kulinářům. Zmrzliny z jejího stánku se vyprodaly během pár hodin a o okurkovoginové se redakci ještě pár týdnů po pikniku zdávaly labužnické sny. V roce 2018 se Katka stala redaktorkou časopisu Apetit a své zmrzlinové nápady vydala jako kuchařku.

3. Mise en place

Na 5. Apetit pikniku se čtenářům poprvé představila blogerka Kamila Rundusová alias Kamura, která tehdy nabídla streetfood z jižního a centrálního Vietnamu. Dnes patří k oblíbeným gastronomickým hvězdám. Měla vlastní kulinářský seriál v České televizi a vydala tři pestrobarevné kuchařky.

4. Laskominy Zuzany Dvořákové

Milá cukrářka Zuzka se čtenářům časopisu Apetit poprvé představila v roce 2013. Na piknik přivezla své křehké francouzské makronky a minidezerty. Makronky nyní prodává jako profesionál a s časopisem pravidelně spolupracuje. Pekla pro něj například velkolepý narozeninový dort či roztomilé dortíky a čtenáře učila, jak připravit již zmíněné makronky.

5. Huhu chilli

Každý, kdo ochutnal jejich dobroty ze skleničky, si mohl spokojeně říct: „Mňam, to pálí!“ Na Apetit pikniku se poprvé objevili v roce 2014 a dnes mají rozjetý pořádně pikantní byznys plný pálivostí.

6. Lelí's cupcakes

Hříšně dobré dortíky se objevily mezi kulinářskými stánky v roce 2014 stejně jako Huhu chilli. Lenka Hnidáková alias Lelí se raketovou rychlostí vyšvihla na post královny cupcaků, má vlastní obchůdek a napsala knihu o dortících. Spolu se svým manželem Kubou letos na Apetit pikniku nabídnou také vesmírné nanuky Lunar.

7. Mami, dej mi…

Na 5. Apetit pikniku se také poprvé objevil rodinný tým Mami, dej mi…, který nabízel božské přesnídávky pro děti. Během tří hodin se jim podařilo vyprodat celou nabídku 180 skleniček a o poslední borůvkovou přesnídávku se téměř strhla rvačka. Tomu říkáme skvělý start! Od roku 2016 Mami, dej mi… prodávají své dobrůtky ze skleničky ve velkém.

8. Naše kaše

Manželé Jana a David milují snídaně a nedají dopustit na zdravé a poctivé jídlo bez zbytečných vycpávek. Své vyladěné kaše, které jsou dnes už legendární, poprvé představili na Apetit pikniku v roce 2013. Tenkrát vyprodali stánek do poslední porce a od té doby s láskou a pečlivostí vymýšlí nové kombinace chutí, které jejich zákazníci opravdu zbožňují.

Kdo má letos šanci stát se novou gastronomickou hvězdou? Mrkněte se na statečné kulináře letošního Apetit pikniku.

Skryt pre seznam
VŠE O APETIT PIKNIKU

15. června 2024 od 10:00
Park Grébovka, Praha 2

Skryt pre seznam

Související články

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...