0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční cupcaky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Na 12 kousků + dávka krému je vždy na 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6158 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 604 g
Tuky 380 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte tyhle malé dortíky a podávejte je po svátečním obědě jako dezert. Lenka Hnidáková neboli Lelí prozradí, z čeho udělat zajíčky a kačenky a jak vytvořit efekt zelené trávy. Při zdobení se fantazii meze nekladou!

Suroviny

krupicový cukr 1 hrnek
podmáslí 1 hrnek
slunečnicový olej 1 hrnek
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
vejce 1 ks
velké nebo 2 menší
čaj matcha 6 g
zelený čaj
agávový sirup 2 PL
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na světlý krém
máslo 20 g
změklé, nemusí být
Na čokoládový krém
1 porce
světlého krému
kakao holandského typu 3 PL
moučkový cukr 1 PL
Na zelený krém
1 porce
světlého krému
moučkový cukr 1 PL
čaj matcha 1 špetka
zelený čaj
potravinářské barvivo 1 kapka
gelová barva zelená
Na dokončení
fondán (potahová hmota)
viz Postup
cukrové a čokoládové zdobení
perličky
čokoládové hobliny
čokoládová vajíčka

Postup

1

Všechny suroviny na těsto promíchejte v míse či robotu. Rozdělte do košíčků na cupcaky tak, aby bylo těsto zhruba 1cm pod okrajem. Vložte do trouby vyhřáté na 175°C a pečte 20–25min. (dle velikosti cupcaků).

2

Všechny suroviny na krém by měly mít pokojovou teplotu. Vyšlehejte smetanu dotuha, přidejte mascarpone a znovu prošlehejte. Pokud krém není dostatečně tuhý, zašlehejte máslo. V tuhle chvíli můžete krém obarvit kakaem či práškem matcha a barvou nebo ho nechte světlý.

3

Krém přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou (viz text vpravo) a naneste na cupcaky.

4

Drobné ozdoby vyrobte z potahovací a modelovací hmoty, nechte 2 hodiny zaschnout a dozdobte podle vlastní fantazie.

zdobení cupcaků

Budete potřebovat:

  • KOŠÍČKY NA CUPCAKY Základní košíčky koupíte běžně v supermarketech, v domácích potřebách nebo např. v Ikea. Pokud toužíte po nějakých speciálních, třeba s velikonočním motivem nebo s určitým vzorem, hledejte na stránkách: dortisimo.cz, cukrarske-pomucky.cz, kitchenetteshop.cz, PartyDay.cz...
  • ZDOBICÍ CUKRÁŘSKÉ ŠPIČKY Koupíte v prodejnách s domácími či cukrářskými potřebami nebo na internetu. Na zelený krém, kterým vytvoříte efekt trávy či osení, hledejte špičku ‚na trávu a vlásky‘.
  • GELOVÉ BARVY Dobře se s nimi pracuje a na obarvení i pořádného kusu hmoty stačí jen malá kapka.
  • MODELOVACÍ HMOTU Lelí použila hmotu Smartflex velvet, kterou obarvila gelovými barvami. Použít můžete samozřejmě i marcipán, nechte ho ale hodně zaschnout.
  • VYKRAJOVÁTKA Vhodná jsou malá vykrajovátka na linecké nebo perníky či na ozdoby z marcipánu anebo potahovací hmoty. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč