Dejte si zvěřinové nebo kachní speciality v restauraci Sarah Bernhardt

Nadívaná kachna na švestkách
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Až do konce letošního roku můžete v restauraci Sarah Bernhardt v hotelu Paříž ochutnat zvěřinové a kachní pochoutky. Tříchodové menu, které respektuje sezonní suroviny, připravil šéfkuchař restaurace Karel Hynek.

Menu uvede nejprve předkrm – zvěřinová terina s brusinkovým čatní a toastovanou brioškou. Následuje hlavní chod, který vám dává na výběr rovnou ze tří pokrmů. Zvěřinu zastupuje kančí guláš na červeném víně a srnčí medailonky ve slanině se šípkovou omáčkou. Pokud zvěřině neholdujete, ochutnejte kachní prsíčka pečená na pomerančích a zázvoru. Speciální menu musí být zakončeno dezertem. V restauraci Sarah Bernhardt vaše chuťové buňky pohladí pečené jablko v listovém těstě s ořechy, rozinkami, přelité teplou vanilkovou omáčkou.

Ke zvěřině i kachnímu masu se skvěle hodí vína. V restauraci Sarah Bernhardt můžete ochutnat moravská i francouzská. Záleží na vás, zda si z obsáhlé vinotéky restaurace vyberete sami podle vlastního uvážení, nebo zda využijete znalostí zkušeného sommeliéra.

Související články

Jak poznáte, že je kachna upečená?
  • Tipy a triky

Jak poznáte, že je kachna upečená?

Do kachny nepíchejte vidličkou, aby zbytečně nevytekla šťáva. Místo toho opatrně uchopte kost stehna a zkuste lehce otočit. Pokud to jde snadno, můžete podávat. ...
Štěpánská kachna
  • Zajímavosti

Štěpánská kachna

Na rozdíl od ostatních národů Češi za svoji tradiční kuchyni moc nebojují a spíše ji pomlouvají. „Tradiční česká kuchyně je tučná, nezdravá a nudná,“ jsou ta nejčastější tvrzení. To však tvrdí jen ti, kteří ji vůbec neznají!   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit