Kachní maso si s ovocnými tóny náramně rozumí. A čínská kuchyně o tom ví své! Kachna na pomerančích je typické spojení sladkokyselé chuti ovoce s jemným masem. Navíc příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Překvapte tímto pokrmem své známé, rodinné příslušníky nebo svůj drahý protějšek. Kachna na pomerančích je zárukou, že si pochutnáte.
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 200 °C. Kachní prsa osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a pět minut na ní opékejte maso kůží dolů, aby zezlátla a uvolnilo se z ní a zpod ní co nejvíc tuku – sádla.
Předpečená prsíčka pak vložte do pekáčku kůží nahoru a vložte je do trouby: na patnáct minut, pokud chcete, aby byla trochu růžová uprostřed. Po dvaceti minutách už by mělo být maso dokonale propečené.
Obě zavařeniny vložte do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou. Na středním plameni je vymíchejte dohladka a přiveďte k varu. Vmíchejte pomerančová filátka. Podávejte přelité přes kachní prsa.
Podávejte s bramborami pečenými nejlépe v kachním sádle, hrstí řeřichy nebo potočnice a/nebo prudce opečenými lusky cukrového hrachu.