Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 50 min
4,3 (52x)
18. 7. 2014
Kachna na pomerančích
Stockvault.net
Kachna na pomerančích
Stockvault.net


Snadné
< 50 min
4,3 (52x)

Kachní maso si s ovocnými tóny náramně rozumí. A čínská kuchyně o tom ví své! Kachna na pomerančích je typické spojení sladkokyselé chuti ovoce s jemným masem. Navíc příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Překvapte tímto pokrmem své známé, rodinné příslušníky nebo svůj drahý protějšek. Kachna na pomerančích je zárukou, že si pochutnáte.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 297.75 kcal
  • Bílkoviny 22 g
  • Sacharidy 16.5 g
  • Tuky 15.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Kachna na pomerančích

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(52 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Související články

kachni prsa

Učíme se od mistra: Pomerančová marmeláda a konfitovaná kachna

Marmeláda od Tomáše Iltise obsahuje kromě kousků citrusů i kousky dýně a je určena k rychlejší spotřebě a pro uchování v lednici. Na její výrobu se totiž používá jen malé množství zkaramelizovaného cukru. Marmeláda vyniká výraznou, jemně navinulou pomerančovou chutí, kterou zajímavě doplňuje pravá vanilka. Tu lze podle chuti nahradit zázvorem nebo chilli papričkou. Je skvělá teplá i zastudena, k různě upravené kachně i jiné drůbeži, paštikám nebo jen tak k domácímu pečenému chlebu a brioškám. Skvěle doplní také zrající francouzské a jim podobné sýry.

Pomerančová marmeláda patří k tradičním anglickým pochoutkám. Dostala se tam v 15. století z Portugalska; nejprve kdoulová (kdoule je portugalsky marmelo), později pomerančová. Díky tomu se slovem marmeláda v Anglii označují jen výrobky z citrusů.

Návod na pomerančovou marmeládu krok za krokem a osvědčené rady šéfkuchaře přináší únorový Apetit.