Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1165 kcal
Bílkoviny 88 g
Cukr 60 g
Tuky 62 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kachní maso umí ovoce skvěle doplnit. Vyzkoušejte svěží sladkokyselost pomerančů, uvidíte, že si pochutnáte!

Suroviny

kachní prsa 4 ks
každé o váze 175 g
pomerančová marmeláda 2 PL
ovocný kompot 2 PL
pomeranč 2 ks
oloupané, na filátka
pomerančová šťáva 150 ml
bujon kuřecí 0.75 kostky
sůl
pepř

1Zahřejte troubu na 200 °C. Kachní prsa osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a pět minut na ní opékejte maso kůží dolů, aby zezlátla a uvolnilo se z ní a zpod ní co nejvíc tuku – sádla. Předpečená prsíčka pak vložte do pekáčku kůží nahoru a vložte je do trouby: na patnáct minut, pokud chcete, aby byla trochu růžová uprostřed. Po dvaceti minutách už by mělo být maso dokonale propečené.

2Obě zavařeniny vložte do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou. Na středním plameni je vymíchejte dohladka a přiveďte k varu. Vmíchejte pomerančová filátka. Podávejte přelité přes kachní prsa.

3Podávejte s bramborami pečenými nejlépe v kachním sádle, hrstí řeřichy nebo potočnice a/nebo prudce opečenými lusky cukrového hrachu.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit