0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachna na pomerančích

pečená kachna
ZDROJ: Stockvault.net
sdílet:

Kachna na pomerančích

4.4/5 Počet hodnocení: 44
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1165 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 60 g
Tuky 62 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní maso umí ovoce skvěle doplnit. Vyzkoušejte svěží sladkokyselost pomerančů, uvidíte, že si pochutnáte!

Suroviny

každé o váze 175 g
pomerančová marmeláda 2 PL
ovocný kompot 2 PL
oloupané, na filátka
pomerančová šťáva 150 ml
bujon kuřecí ¾ kostky
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Kachní prsa osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a pět minut na ní opékejte maso kůží dolů, aby zezlátla a uvolnilo se z ní a zpod ní co nejvíc tuku – sádla.

2

Předpečená prsíčka pak vložte do pekáčku kůží nahoru a vložte je do trouby: na patnáct minut, pokud chcete, aby byla trochu růžová uprostřed. Po dvaceti minutách už by mělo být maso dokonale propečené.

3

Obě zavařeniny vložte do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou. Na středním plameni je vymíchejte dohladka a přiveďte k varu. Vmíchejte pomerančová filátka. Podávejte přelité přes kachní prsa.

4

Podávejte s bramborami pečenými nejlépe v kachním sádle, hrstí řeřichy nebo potočnice a/nebo prudce opečenými lusky cukrového hrachu.

Související články

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč