Připravte si asijská jídla doma. Vyšel nový Apetit speciál

Dušená kachna s nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Vařte s námi asii.

Dnes vychází další speciální vydání časopisu Apetit. Po středomořské kuchyni jsme se tentokrát zaměřili na asijské speciality. V časopise Apetit speciál Kuchyně Asie najdete 123 receptů a tipů z Číny, Indie, Vietnamu, Thajska a Japonska.

Naučíme vás připravovat asijská jídla doma, bez náhražek a kompromisů. Poradíme, kde nakupovat, jak suroviny vybrat a poté správně upravit. Prozradíme recepty na největší asijské hity, a tak si s námi uvaříte voňavou vietnamskou polévku pho, indické vindaloo nebo jarní rýžové rolky. O recepty svého srdce se podělí také Asijci žijící v Česku. Šéfkuchař David Růža vás přesvědčí, že není nic jednoduššího než připravit úhledné kousky domácího suši. S redaktorkou Darinou se podíváte do vietnamské tržnice Sapa. S naším přehledným průvodcem už v ní nikdy nezabloudíte, a navíc budete vědět, kam pro ty nejlepší suroviny a kde ochutnat jedinečné asijské delikatesy. Myslíte si, že se v asijských surovinách vyznáte a nic vás nemůže překvapit? Na posledních stránkách časopisu vás čeká kvíz, který prověří vaše znalosti.

Apetit speciál Kuchyně Asie vychází 5. dubna 2013. Koupíte ho v novinových stáncích v Česku za 64,90 Kč.

Související články

5 večeří: asijské polévky
  • Tipy a triky

5 večeří: asijské polévky

Asijské polévky jsou plné netradičních barev a chutí. Ať už si vyberete indickou, japonskou, thajskou nebo čínskou, zaručeně si pochutnáte. Pokud nechcete dělat polévku čistě vegetariánskou, bude se vám jako základ pro mnohé z nich hodit...
Koření pěti vůní využijete v asijské kuchyni
  • Tipy a triky

Koření pěti vůní využijete v asijské kuchyni

Vůně Asie Koření pěti vůní nebo také směs pěti koření se používá po celé jižní Číně a ve Vietnamu k ochucení drůbeže, vepřového i dalších druhů masa. Základní směs zde většinou obsahuje mletý badyán, fagaru, skořici, fenykl a hřebíček...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit